Lowlands 2014: LLOWgenda

23-06-2014 @ 20:47

Van 15 t/m 17 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de uitverkochte tweeëntwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Het maatschappelijk-politieke programma van Lowlands is nu ook bekendgemaakt: LLowgenda. In de Lima nemen op zaterdag- en zondagmorgen provocateurs en opiniemakers het podium in om in korte speeches de zekerheden en aannames van de festivalgangers op hun grondvesten te doen schudden.

Zo bepleit Pepijn Vloemans dat we als de wiedeweerga vaart moeten gaan maken met groene innovaties. Hiervoor deed hij onder meer onderzoek in Vietnam. Ook fan van eerlijk en duurzaam is Lynn Zebeda, zelfbenoemd wereldverbeteraar en rasoptimist, die onderneemt in Ghana en Amsterdam en bij de VN met wereldleiders rond de tafel zit.

LLowgenda heeft ook een leider op het podium, namelijk Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher. Wat zijn zijn plannen om Nederland sociaal en rechtvaardig te houden? Oud-SP-campagnestrateeg Barry Smit heeft het politieke toneel inmiddels verlaten en schreef een heftig boek over zijn geboortestreek Noord-Holland, waar de jeugd uit verveling naar drank en drugs grijpt. Hoe heeft dat zijn visie op Nederland veranderd?

Een kritische blik op Nederland heeft ook theatermaker Daria Bukvic, die in haar nieuwste voorstelling feilloos de vinger op de pijnlijke plek va n het Nederlandse vluchtelingenbeleid legt. Ook Volkskrantjournalist Sybren Kooistra neemt Nederland kritisch onder de loep, maar richt zich bij zijn dataonderzoek met name op de (mis)stappen van overheden en grote bedrijven. Wat vertellen data ons dat normaliter aan onze ogen voorbij gaat? Tot slot laat journalist en voetbalcommentator Hugo Borst een verrassende kant van zichzelf zien.

A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 15 + 16 + 17 augustus 2014

Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
http://www.lowlands.nl/