Eindelijk doorbraak voor The War on Drugs

29-05-2014 @ 11:42

De Amerikaanse indierockband The War On Drugs bestaat sinds 2005 en bestaat uit 4 bandleden: Adam Granduciel (leadzang, gitaar), Robbie Bennett (toetsen, gitaar) David Hartley (basgitaar) en Patrick Berkery (drums).

Van de band zijn tot nu toe 3 albums verschenen: ‘Wagonwheel blues’ (2008), ‘Slave ambient’ (2011) en ‘Lost in the dream’ dat dit jaar (maart 2014) verscheen. Dit derde album heeft wereldwijd veel aandacht gekregen en is in verschillende albumcharts terechtgekomen w.o. Nederland (#21). De eerste single van dit album ‘Red Eyes’ heeft veel radio-support en belooft de doorbraak voor de band te zijn.

Momenteel toert de band door Europa en 24 mei jl. stonden ze op de buhne van LGW in Utrecht, met aansluitend uitverkochte optredens in Brussel (25ste), Parijs (26ste), London (27ste), Manchester (28ste), Dublin (29ste), Barcelona (30ste). Hierna vliegt de band terug naar de VS voor twee festival-optredens en 21 juni terug in Europa met op 21 juni een optreden in Nederland/Hilvarenbeek op het Best Kept Secret Festival. Eind juni staat de band ook op Glastonbury. Wie dan de band nog graag wil zien kan op Pukkelpop terecht op 18 augustus in Hasselt/België.

En voor wie nog niet nieuwsgierig naar de band?, onderstaande recensies over het album moeten je toch enigszins overtuigen:

Een gebroken hart, onzekerheid, angst - en dat allemaal gezongen 'alsof zijn stemgeluid op een klein briesje door het open raam binnenkomt', schrijft The Line of Best Fit (10/10 sterren).

'De akoestische gitaren, mondharmonica en saxofoon bieden een warm bad in de duistere diepten', The Guardian.

De single ‘Red Eyes’ is qua opbouw een supertrack, het blijft enorm hangen en wordt bij iedere beluistering sterker en beter. The War On Drugs is één van de grote beloftes qua doorbraak van 2014

http://www.youtube.com/watch?v=1LmX5c7HoUw

http://www.thewarondrugs.net/

https://www.facebook.com/TheWarOnDrugs.Band