Multi platina oeuvre-award voor jubilerende Boudewijn de Groot

16-05-2014 @ 20:59

Boudewijn de Groot viert in 2014 zijn 50-jarig jubileum. De grootste Nederlandse singer-songwriter ooit wordt geëerd met een tv-special, een remastering van zijn digitale catalogus en de absolute kroon op zijn werk: een multi platina oeuvre-award.

Boudewijn De Groot ontvangt de award voor de keur aan succesvolle albums en nummers die hij in zijn actieve carrière van liefst 50 jaar produceerde. Zo waren al zijn albums goed voor een gouden en/of platina status. In de Top 2000 is hij sinds jaar en dag een van de meest vertegenwoordigde artiesten. In 2005 voerde hij met het nummer Avond zelfs de lijst aan. In de editie van 2013 was De Groot terug te vinden met in totaal liefst dertien noteringen.

De Groot viert op 20 mei aanstaande zijn 70ste verjaardag. Op 17 mei, besteedt Nederland 3 extra aandacht aan dit heuglijke feit middels een special, inclusief een vertoning van het muzikale eerbetoon dat plaatsvond tijdens de meest recente editie van de muziekconferentie Eurosonic/Noorderslag.

iTunes besteedt binnen haar digitale winkel extra aandacht aan dit jubileum door De Groot te eren met een artiestenpagina. Alle digitaal beschikbare werken worden bovendien opnieuw aangeleverd in de hoogst mogelijk kwaliteit: mastered for iTunes (MFIT).

www.boudewijndegroot.nl