Energiek multimediaal videogames concert Video Games Live in Nederland

09-05-2014 @ 12:09

Video Games Live combineert de energie en de opwinding van een rockconcert met de kracht en emotie van een orkest en voegt daaraan de technologie, interactieve ervaring en adembenemende animaties toe die enkel videogames kunnen bieden.

Tijdens Video Games Live wordt de muziek van de beste videogames live gespeeld door een orkest en gesynchroniseerd met videogame beelden op drie reusachtige schermen.

Video Games Live tilt de videogames-beleving naar een hoger level met een “pakkende, trotse uitbundige show” (The New York Times) die de videogame muziek laat uitvoeren door een volledige symfonie en koor en voegt hieraan de explosieve energie van een rockconcert toe. Het concept werd gecreëerd door componist en videogames legende Tommy Tallarico. Deze multimediale show is niet alleen uniek voor gamers, het is een uitje voor het hele gezin en voor muziekliefhebbers een bijzondere toevoeging aan hun bestaande repertoire. Exclusieve videobeelden en muziekstukken, knappe lichteffecten, bekende internet-artiesten, elektronische percussie en interactieve onderdelen zorgen ervoor dat Video Games Live een ongekend energieke show is. De “geniale en fantastische” (Los Angeles Times) show speelt de muziek uit de meest bekende videogame momenten; het redden van de prinses, het heelal bevrijden van aliens en vechten tegen zombies en combineert dit met vertoningen uit recente blockbusters en iconische klassiekers.

Video Games Live biedt zowel een pre-show als post-show experience. Voorafgaand aan de show kunnen de fanatieke gamers de nieuwste games uit proberen en Tommy Tallarico's favoriete game Guitar Hero spelen. Na afloop van de show is er voldoende mogelijkheid voor meet & greet met de artiesten uit de show.

Video Games Live
Woensdag 12 november 2014
Heineken Music Hall
Doors open: 18:30

www.videogameslive.nl