Nederlandse band Moss met vierde album en single Unilove

14-04-2014 @ 10:07

De Nederlandse band Moss is opgericht in 2003 door zanger-tekstschrijver Marien Dorleijn. En lanceerde in 2007 het debuutalbum ‘The long way back’. Het album kreeg goede recenties, maar nog onvoldoende basis om te stellen, hoewel er wel indruk werd gemaakt: dit zou wel eens iets kunnen gaan worden. Het tweede album ‘Never be scared’ (2009) zorgde voor meer indruk en een hitje in de vorm van ‘I apologise (dear Simon)’.

Het derde album ‘Ornaments’ (2012) zorgt voor de doorbraak naar een groter publiek en haalt zelfs een Top 10 notering in de Album Top 100. Intussen was in 2010 Lowlands al ‘bestormd’ en in 2012 zelfs Pinkpop.

Indruk en druk op de band en Morien die dit alles even goed wil verwerken zorgt voor een ‘break’. Intussen vertrekt bassist Jasper Verhulst en wordt Koen van de Wardt zijn opvolger.

In een recent interview meldde Marien bandleden om zich heen nodig te hebben om zijn creativiteit te kunnen uiten. Het resultaat uit zich in het vierde album ‘We both know the rest is noise’ dat eind februari werd uitgebracht via Excelsior Recordings. Een sterk album met een flink potentieel. Vanaf april gaat de band toeren in het club circuit en ga die band zien en horen. Ze zijn de moeite waard.

De huidige bezetting van Moss is:

Marien Dorleijn - zang, gitaar

Michiel Stam - gitaar

Koen Van De Wardt - basgitaar

Finn Kruyning - drums

Belangrijk visitekaartje van het nieuwe album is de single ‘Unilove’ en de bijbehorende videoclip is opvallend, zo je wilt indrukwekkend. Een sterrencast die de Moss-sound uitdraagt! Met medewerking van Michiel Romeyn, René van t Hof, Peer Mascini, en Bram Swarte. De clip kwam tot stand met director Luuk Bouwman

https://www.youtube.com/watch?v=PGUh5QCHMnM

https://twitter.com/mosstheband

https://www.facebook.com/mosstheband