The New Shining stopt, zanger Nax gaat solo verder

11-03-2014 @ 22:08

De Nederlandse pop-rockband The New Shining, ontstaan in 2006 heeft na een succesvolle periode met o.a. de hit 'Can't make up your mind' (2012) en de albums "Supernatural Showdown" (2008), "Hedges Against the Night" (2009), "Stripped / Full Circle" (2012), "Wake Up Your Dreams" (2013) besloten om te stoppen.

"We realiseren ons dat dit voor de meesten van jullie als een schok komt. Het was dan ook een moeilijk en pijnlijk besluit, maar het moest genomen worden.", aldus een statement van de band.

Zanger Nax wil het zelf graag persoonlijk toelichten: "Ik heb met veel liefde, passie en plezier voor The New Shining gewerkt, geschreven, gespeeld en gezongen. We hebben ongelooflijk veel mooie dingen mogen meemaken en daar ben ik dankbaar voor. Ik heb er lang over na moeten denken, en het was zeker geen makkelijke beslissing, ik zeg dit dan ook met het hart in m'n keel, maar gevoelsmatig is het voor mij tijd om 'the next step' te nemen.
Ik heb een grote behoefte om meer de 'diepte' in te gaan, qua muziek, maar ook qua teksten. Te denken en te kunnen schrijven los van 'een' band. Me daarin vrij te kunnen voelen. Ik wil nog meer de singer/songwriter kant verkennen.  Bij deze wil ik graag iedereen bedanken voor jullie steun en liefde de afgelopen jaren. Dat heeft mij, en ons, erg goed gedaan. En ik hoop weer op jullie te kunnen rekenen bij deze volgende stap die ik gevoelsmatig moet nemen."

Het staement van de band:  "Wij steunen het besluit van Nax en alles is dan gelukkig ook in goeie harmonie verlopen. Sterker, sommige leden zullen weer vertegenwoordigd zijn als Nax solo verder gaat. Voor de duidelijkheid: TNS stopt voor onbepaalde tijd, dus NIET definitief".

Voorlopig is 'Where Do I Stand' de laatste single. @Crossmarkpictures maakte de mooie videoclip. Het is een filmische terugblik op alle mooie jaren en toch ook een beetje een blik vooruit op wat komen gaat.

Op dit moment is NAX druk bezig met het schrijven van nieuwe songs en heeft zich teruggetrokken als een halve kluizenaar ;)

http://www.thenewshining.com/

https://www.facebook.com/thenewshiningband