Daniël Lohues behaalt zijn eerste nummer één-notering in Album Top 100

28-02-2014 @ 19:03

Daniël Lohues voert deze week de Album Top 100 aan met zijn nieuwe album D. Het is de eerste keer in de carrière van de singer/songwriter uit Erica dat hij de Nederlandse albumlijst aanvoert.

Nog niet eerder met Skik, Louisiana Blues Club of met zijn tien soloalbums voerde hij de albumlijst aan. Met zijn 15e album is het raak. Daniël Lohues: “Wat een prachtig gevoel; met iets wat uit het hoofd komt, gemaakt met wat vrienden. Handgemaakte muziek, op houten instrumenten, in een eeuwenoude streektaal. En dan binnenkomen op #1. Alles kan ja.

Het nieuwe album van Daniël Lohues heet D. De gelijknamige tournee van meer dan 70 voorstellingen vol nieuwe verhalen, songs uit het verleden en nieuwe liedjes, is van februari tot juli in het hele land te horen en te zien. (agenda-link)

Naast de muziek komen in de theatervoorstelling ook nieuwe verhalen en belevenissen, grappige avonturen en herinneringen, inkijkjes in het proces van het liedjes maken, verhalen over waar dingen vandaan komen en relativerende troost voorbij. En dat allemaal op de voor Daniël zo typerende manier van kijken naar de wereld. Hoewel hij dat zelf heel anders ziet.

Daniël Lohues kreeg voor zijn werk tot nu toe ondermeer onderscheidingen als een Zilveren Harp, Edison, Annie MG Schmidt prijs, hij werd Ere Burger van de gemeente Emmen, ontving de Dagblad van het Noorden prijs en de Culturele Prijs van Oost Nederland.

http://www.lohues.nl/web/