Update: Stichting Norderney en Sky Radio Group komen tot overeenstemming

26-02-2014 @ 16:27

Update: De Stichting Norderney en de Sky Radio Group zijn 19 februari alsnog tot een overeenstemming gekomen over het gebruik van de naam en uitingen van Radio Veronica.

Juul Geleick van de Stichting Norderney zei na afloop van de zitting in Amsterdam: "Onder begeleiding van mevrouw de rechter zijn we vanmiddag tot een goede oplossing gekomen mbt een verschil van inzicht dat gerezen was tussen Veronica Merken bv - Veronica-SKY en de Stichting Norderney. We gaan door met onze website in de huidige vorm en met onze verdere activiteiten, zodat de zeezender Radio Veronica cv een mooie en terechte plaats in de geschiedenis krijgt." 

De Stichting Norderney was door de Sky Radio Group voor de rechter gedaagd. De vereniging Veronica en het huidige Radio Veronica (onderdeel van de Sky Radio Group) wilden niet dat de stichting nog uitingen van de zeezender Veronica zou gebruiken. Volgens de Sky Radio Groep zou er 'tonnen aan schade' zijn geleden omdat de stichting het beeldmateriaal gebruikt op de eigen site. Ze eisten €15.000,- schadevergoeding en wilden een verbod op het gebruik van het beeldmerk.

Deze eis is nu van de baan en de Stichting Norderney kan doorgaan met haar activiteiten.

bron: mediamagazine. stichting norderney