George Dalaras opnieuw naar Nederland

25-01-2014 @ 11:53

Legendarische Griekse zanger op 2 mei in Carré

Liefhebbers van de prachtige rembetiko, folk en popsongs van George Dalaras opgelet: op 2 mei staat de Griekse levende legende op het podium van Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Met zijn ‘Unplugged Rembetiko Tour’ reist hij door Europa en gezien zijn grote populariteit zal ook zijn Nederlandse optreden weer vele fans op de been brengen.  

Dalaras is zonder twijfel een van de belangrijkste muzikale ambassadeurs van Griekenland. In zijn ruim 40-jarige carrière verkocht de populaire folkzanger al meer dan 12 miljoen albums en bracht zo’n 70 cd’s uit, waarvan er meerdere multi-platina werden. Met zijn krachtige en melancholische stem brengt hij zijn fans steevast in vervoering. Hoewel George (Giorgos) Dalaras nooit is afgeweken van zijn muzikale wortels in de Griekse traditionele rembetiko muziek, heeft hij de afgelopen jaren succesvol elementen van latin, rock, oosterse- en folkmuziek aan zijn repertoire toegevoegd. Hierdoor ontstonden samenwerkingen met uiteenlopende artiesten als Sting, Bruce Springsteen, Tracy Chapman en vele anderen.

George Dalaras was de eerste Griekse zanger die ook buiten zijn thuisland grote concerten gaf. Hij stond o.m. in The Royal Albert Hall in Londen en het Olympia Theater in Parijs, maar gaf ook acte de présence op diverse grote internationale festivals. De zanger had zelfs de eer om ooit voor Nelson Mandela op te treden. Ook in Nederland is Dalaras zeer populair, hij was al te zien en horen in Carré, de Heineken Music Hall en op het Crossing Border Festival.

Vrijdag 2 mei 2014
GEORGE DALARAS – UNPLUGGED REMBETIKO TOUR

Koninklijk Theater Carré | Amsterdam

Aanvang show: 20.00 uur (deuren geopend vanaf 19.00 uur, zaal vanaf 19.30 uur)
Entree: vanaf € 40,- (excl. servicekosten en € 1,- restauratiefonds Carré)

www.george-dalaras.com