Duet van Johannes Rypma met Mirjam Timmer

20-01-2014 @ 12:14

Twee bekende Friese artiesten singer-songwriter Mirjam Timmer en zanger Johannes Rypma hebben samen een duet opgenomen, de titel is: ‘Ik wol dy’. Mirjam Timmer heeft de Friese tekst geschreven voor dit liedje. De twee Friezen doken eind vorig jaar samen de studio in; tijdens het ‘vertalen’ van de lyrics is het liedje Mirjam dusdanig eigen geworden, dat ze het niet kon laten om in de studio spontaan een paar koortjes in te zingen… Dit leidde tot het duet. De muziek van ‘Ik wol dy’ is geschreven door Gordon Groothedde en Trevor Guthrie, die in 2013 een grote hit scoorde met Armin van Buuren: ‘This is what it feels like’ .

Mirjam Timmer over de samenwerking: door het schrijven en de opnames van ‘Ik Wol Dy’ heb ik weer volop inspiratie gekregen voor nieuw eigen werk en duik binnenkort de studio weer in…

Johannes over de samenwerking met Mirjam: Ik vond het een geweldig idee om Mirjam te vragen om de Friese tekst voor het liedje te schrijven. En ik ben daarom ook heel trots op het nummer zoals het uiteindelijk geworden is.

Mirjam Timmer maakte samen met haar goede vriend Johan van der Veen begin 2000 furore met de band Twarres, die in 2000 een #1 hit scoorden met ‘Wer bisto’. Hierna volgden singles als ‘She Couldn’t Laugh’, ‘Children’ en ‘I Need To Know’ die in Nederland allen een top 10-positie hebben behaald. In februari 2002 ontvangt Twarres een Edison Award voor ‘Beste nieuwe groep nationaal’. Ruim een jaar later lijkt het plotseling afgelopen te zijn met Twarres; Mirjam en Johan besluiten beide solo verder te gaan. Johan vindt zijn heil in het toneel en Mirjam maakt een soloalbum onder de naam MIR en speelt overal in het land met de “Twarres-Band”. In 2006 pakken ze samen de draad toch weer op met Twarres. Alleen blijkt er al snel iets ernstig mis te zijn; Johan kan door een ernstige zenuwziekte niet meer zingen. Hoewel het voor het grote publiek enkele jaren stil is geweest rondom Mirjam wil ze met  ‘Ik wol dy’ laten horen dat ze is begonnen aan een muzikale terugreis. Ze is vastbesloten om in 2014 weer veel van zich te laten horen.

Gordon Groothedde produceerde ‘Ik wol dy’; zoals bekend nam hij ook het leeuwendeel van de productie van het debuutalbum van Johannes voor zijn rekening. Het is alweer ruim een jaar geleden sinds Johannes Rypma tweede werd in de finale van The Voice Of Holland. Sindsdien is er veel gebeurd; Johannes bracht zijn debuutalbum ‘Play Me’ uit, zijn gelijknamige single behaalde een Top 10 notering. Verder deed Johannes een pikante fotoshoot voor het magazine L’Homo en onlangs was hij wekelijks op SBS te zien in het programma “Welkom bij de Kamara’s”.

http://www.johannesrypma.nl/

http://www.twarres.eu/

downloadlink single