Tweede single van DeWitten: Wat is ze mooi

12-01-2014 @ 15:07

DeWitten, dat zijn vader en twee zoons: Nelis de Wit, leadzang; Dirkjan de Wit, elektrisch & slide gitaar & zang; en Jan de Wit, akoestische gitaar & zang, tevens componist & tekstdichter. Jan speelde in de zeventiger jaren in Dr. Pop. Daarna is hij verder gegaan met het schrijven van liedjes. En tegenwoordig Nederlandstalige teksten.

Toen er zo’n 22 liedjes waren rees de vraag: hoe nu verder? Opnemen en uitbrengen, en optreden? Een Single en album zou natuurlijk geweldig zijn, maar met wie en hoe?

Eén ding was duidelijk, het moest met gitaren. Maar waar? Toen bleek de SoundVision Studios van multi-instrumentalist George Konings (o.a. Het Goede Doel, Kayak) ideaal te zijn, samen met Florian Hoefnagels (o.a. Liesbeth List) op drums. Binnen niet al te lange tijd stonden de basistracks erop. Een goed begin, maar hoe verder?

Toen is DeWitten ontstaan

Een verbond van een vader met z’n zoons. Gesloten op een verjaardag. Om samen dit materiaal verder uit te werken met Nelis als zanger en Dirkjan op elektrische gitaar. Spannend in het begin, want hoe zou het uitpakken? Zou de stem van Nelis wel bij het repertoire passen? En Dirkjan, die gitaar speelt in een hardrock band, zou zijn spel wel bij de muziek passen? En zie wat er gebeurde: er ontstond een soort “DeWittenstijl”. Het is precies zoals Jan beaamt: “DeWitten is een diamant in ons leven”. En de mensen die het horen, worden er door gegrepen.

Op veler verzoek is "Wat is ze mooi" als tweede single van het album gekozen.

Het gaat over ”daten”. Tegenwoordig is daten via internet in. En soms wordt een date wel eens georganiseerd door vrienden of familie, als je lang vrijgezel blijft. Jan heeft dit van dichtbij met één van z’n broers meegemaakt. En dit is succesvol afgelopen!

Er is ook het album getiteld “Weer gelukkig zijn”. Daar staan in totaal 15 liedjes op.

DeWitten zijn ook te volgen op Facebook!

http://www.dewitten.nl/

downloadlink album