Nieuw Moss album verschijnt op 21 februari

09-01-2014 @ 10:56

Voorjaarstoer aangekondigd, eerste single gratis te downloaden

Het nieuwe album van Moss heet "We Both Know The Rest Is Noise" en wordt op 21 februari uitgebracht. De eerste single, She's Got a Secret, is vanaf nu gratis te downloaden via Excelsior Recordings en te streamen via YouTube. De muziek doet een nieuw hervonden optimisme vermoeden na het donkerdere album Ornaments.

"We Both Know The Rest Is Noise" heeft de originaliteits- en experimenteerdrift waar "Ornaments" om is geprezen gecombineerd met de frisheid en het songwriters-vakmanschap van doorbraak album "Never Be Scared / Don't Be a Hero".

In februari 2012 bracht Moss haar derde album, Ornaments uit. Vijf sterren-recensies, uitverkochte zalen, hoofdpodium Pinkpop, Alpha tent Lowlands en buitenlandse tournees (België, Frankrijk, Duitsland, Verenigde Staten, IJsland) volgden. Dan besluit één van de vier bandleden, bassist Jasper Verhulst, ermee te stoppen. Daarnaast volgt een periode van transitie, zowel in de band als privé. Muziek biedt troost, geeft hoop en zorgt voor nieuwe inzichten. In mei 2013 volgt een mini-toer door de drie overgebleven leden. Een teken van leven. Kleine zalen, oud werk, veelal akoestisch uitgevoerd, aangevuld met nieuw materiaal en vooral veel speelplezier.

Ondertussen wordt de speurtocht naar een nieuwe bassist voortgezet. Koen van de Wardt, tot dan toe woonachtig in Noorwegen, is bereid huis en haard achter te laten voor de openstaande vacature. Niet alleen zijn toewijding blijkt groot, ook muzikaal en persoonlijk klikt het met de overgebleven bandleden Marien Dorleijn, Finn Kruyning en Michiel Stam. Koen is in. En met hem erbij waait er een frisse wind, een nieuw elan. Nieuwe nummers krijgen vorm in 'De Bunker', de eigen oefenruimte onder de brug in het Amsterdamse Vondelpark. Met het geluid van de overdenderende tram 3 op de achtergrond gaat de band zelf aan de slag met de opnames. Als de basis er is, wordt besloten iemand van buitenaf erbij te betrekken.

'Iemand van buitenaf' wordt gevonden in de persoon van producer Kalle Gustafsson-Jerneholm (onder meer Whitest Boy Alive, Nina Person, Jose Gonzalez, The Datsuns) in zijn Svenska Grammofon Studion. Moss reist in november 2013 af naar Götenborg en komt twee weken later terug met een album dat zo goed als af is. "We Both Know The Rest Is Noise" heet dat nieuwe album en deze verschijnt, amper twee maanden nadat de laatste noot is opgenomen, op 21 februari via Excelsior Recordings; het muzieklabel dat ook garant stond voor alle voorgaande albums van Moss. De komende maanden gaat de band op toer met onder meer shows op Motel Mozaïque en Grasnapolsky en in Paradis. De kaartverkoop voor deze shows is inmiddels gestart via de websites van de zalen.

LIVE
08 feb Hoorn - Het Huis Verloren
14 feb Maastricht - Muziekgieterij
15 feb Radio Kootwijk - Grasnapolsky
21 feb Leeuwarden - Podium Asteriks
05 apr: Rotterdam - Motel Mozaïque
30 apr: Utrecht - Tivoli De Helling
08 mei: Groningen - Vera
09 mei: Nijmegen - Doornroosje
10 mei: Breda - Mezz
11 mei: Amsterdam - Paradiso

http://www.mosstheband.com/

https://www.facebook.com/mosstheband

https://twitter.com/mosstheband