Nick & Simon laten zich inspireren door de Caraïben

28-12-2013 @ 12:33

Nick & Simon laten weer een hele andere kant van zichzelf zien en komen met twee verrassende versies van de nieuwe single. Tijdens de opnames van hun nieuwe Tv-programma ‘The Carribean Dream’ zijn zij geïnspireerd door de Cubaanse en Jamaicaanse muziek. Nick Schilder schreef samen met hun vaste producer Gordon Groothedde een nieuw liedje “Dans heel dicht bij mij”. Nick & Simon staken deze song zowel in een Cubaans als in een Reggae jasje. Het nummer is te horen tijdens de intro van het programma ‘The Carribean Dream’ dat vanaf 8 januari wekelijks om 20.30 op Nederland 3 te zien is.

De twee versies krijgen allebei eigen clip met beelden uit de twee landen. Deze clips zijn vanaf 10 januari te zien op het Nick & Simon YouTube kanaal.

Na 'Nick & Simon: The American Dream' en 'Nick & Simon: Die Suid-Afrikaanse Droom' gaat het succesvolle Volendamse duo dit keer zijn geluk beproeven op Cuba en Jamaica. In Nick & Simon ‘The Caribbean Dream’ zien we hoe Nick Schilder, Simon Keizer en gelegenheidsmanager Kees Tol de bijzondere muziekcultuur van deze twee prachtige eilanden ontdekken. Op Cuba, met z'n Son, oude auto's, sigaren en rum, ervaren de jongens de compleet andere cultuur, de impact van het communisme en de vriendelijkheid en muzikaliteit van de bevolking. Omdat het zo dichtbij ligt, op slechts een uurtje vliegen, kunnen ze het niet laten ook Jamaica aan te doen. Weer een compleet ander plaatje, maar ook hier druipt de muzikaliteit ervan af. Nick, Simon en Kees laten zich inspireren door Bob Marley, de reggae, de rastafari en dancehall. The Caribbean Dream is een roadtrip van drie vrienden, die van de ene situatie in de andere terecht komen; onvergetelijke avonturen, die zorgen voor veel gelach en verbazing, ontroering en irritatie.

'Nick & Simon: The Caribbean Dream' is vanaf woensdag 8 januari om 20.25 uur te zien op Nederland 3.

Dans heel dicht bij mij” wordt uitgebracht door Artist & Company en gaat 10 januari 2014 zowel digitaal als fysiek in release.

www.nickensimon.nl

facebook.com/nickensimonnl

twitter.com/nickensimon

www.youtube.com/nensmusic