Uitgave boek over organiseren, managen in Nederlandse muzieksector

29-10-2013 @ 23:14

Hoe komen Nederlandse artiesten tot grote successen? Welke factoren spelen daarbij een rol, en hoe gaan de managers van deze artiesten daarmee om? Het boek "Een wereld van succes" laat zien welke factoren van belang zijn om succes te organiseren en te managen in de Nederlandstalige muzieksector.

Auteur Karin Manuel neemt de lezer mee achter de schermen bij onder andere Jan Smit, Nick & Simon en het Megapiratenfestijn. Ze doet verlag van managementvergaderingen, voorbereiding van de artiesten en de gang van zaken backstage. Karin Manuel deed voor dit boek onderzoek bij Volendam Music BV en Lukassen Produkties, twee succesvolle Nederlandse managementburo's.

Bij Volendam Music was ze getuige van de manier waarop manager Jaap Buijs samen met met zijn kinderen te werk gaat met Jan Smit, Nick & Simon, de 3JS en Monique Smit. Bij Lukassen Produkties wordt ingegaan op de organisatie van het Megapiratenfestijn en op de begeleiding van volkszanger Winnie, de band Hike en het feestduo de Gebroeders Ko. Hoewel Volendam Music BV en Lukassen Produkties verschillen in hun werkwijze, komen hun succesfactoren wel overeen.

Het boek "Een wereld van succes" is een aanrader voor mensen die werkzaam zijn in de Nederlandse muziekbusiness, of je nou manager, boeker of self-managed artiest bent.

Organiseren en managen van succes in de Nederlandstalige muziekbusiness

door Karin Manuel

Prijs: € 34,95 (excl. verzendkosten)

verkrijgbaar vanaf 29 oktober 2013

'Een Wereld van Succes' wordt uitgegeven door Sidestone Press

www.sidestone.com