Hamilton Loomis in november-december voor shows naar o.a. Nederland

23-09-2013 @ 15:46

Onlangs verscheen “Give It Back”, het nieuwe en indrukwekkende album van Hamilton Loomis. De Texaan stapelt lovende kritiek op lovende kritiek met zijn mix van blues, funk, soul met pop/rock invloeden. Tracks als ‘Stuck In A Rut’ en “A Woman like You’ staan momenteel op nationale radio playlists in Nederland en België en er zullen de komende tijd features verschijnen in diverse tijdschriften. In november en december is deze entertainer pur sang in de Benelux te zien en horen.

De volgende shows zijn momenteel bevestigd:

22 nov Radio 6 – Mijke’s Middag

24 nov Brussel (B) – Montmartre

29 nov Vlissingen – De Piek

30 nov Radio 6 – Jabo Gumbo Show (middag)

30 nov Assen – Witte Bal (avond)

01 dec Antwerpen (B) – Crossroads

02 dec Verviers (B) – Spirit Of 66

12 dec Den Bosch – W2

15 dec Amsterdam – Paradiso

check de album teaser

Zijn composities barsten uit hun voegen van commerciële potentie, de gitaarsoli zijn kort, kloek en compact, zijn begeleidingsband speelt superieur en de zwijmelballads daargelaten, zijn alle songs doortrokken van een onweerstaanbare funkgroove. Hamilton Loomis heeft zijn persoonlijke muzikale biotoop gevonden en dat gaat hem beslist geen windeieren leggen.” (Jazzism, sept 2013)

Met invloeden uit de soul, funk, blues, rock en pop heeft de Amerikaan een lekker aanstekelijk album gemaakt. Eternally is een fantastische gitaarpopsong en al met al is Give It Back ideaal voor wie bijvoorbeeld ook van Lenny Kravitz houdt.” (Gitarist, september 2013)

Het lijkt misschien een ratjetoe aan stijlen maar hij slaagt er moeiteloos in om het tot een coherent en expressief geheel te maken. Hij zingt goed, is een geweldige gitarist, schrikt niet terug voor een pittig stukje mondharmonica en weet raad met de witte en zwarte toetsen. Hou hem in de gaten.” (Lust For Life, okt. 2013)

Web: www.hamiltonloomis.com

https://twitter.com/hamiltonloomis