Folkduo Rue Royale opnieuw naar Nederland voor concert

17-09-2013 @ 18:33

Rue Royale kan geen genoeg krijgen van Nederland. Na drie succesvolle shows afgelopen weekend is het Brits/Amerikaanse folkduo op zondag 27 oktober terug voor een concert in Perron55, Venlo.

Rue Royale ontstond in 2006 en is sindsdien bijna non-stop aan het touren. Geïnspireerd door de diverse stijlen die ze onderweg passeren, weten de echtelieden Brookln en Ruth Dekker met een minimale bezetting het maximale uit hun muziek te halen, duidelijke invloeden zijn er bijvoorbeeld van het Britse Doves en Elbow maar ook van Fleetwood Mac en John Martyn, weet Rue Royale met een minimale bezetting het maximale uit haar muziek te halen. Luister bijvoorbeeld maar eens naar het nostalgische Halfway Blind (ftt. Kim Janssen), afkomstig van  Guide To An Escape, en laat je meeslepen in de muzikale ontdekkingstocht die Rue Royale heet.

De betoverende folk met de prachtige, harmonieuze samenzang van het echtpaar kan steevast rekenen op goede reacties van de pers, ook hebben zij dankzij hun eerdere optredens een behoorlijke fanbase in Nederland weten op te bouwen. 9 September jl. verscheen hun derde album ‘Remedies Ahead’; het is tot nu toe het meest romantische album van het duo. Met fraaie nummers als ‘Set Out To Discover’, ‘Pull Me Like A String’ en ‘Brought Up Somewhere Else’ is Rue Royale een echte aanrader voor de liefhebbers van o.a. Kim Janssen, Damien Rice, Doves en Elbow.

Zondag 27 oktober 2013

RUE ROYALE + MOGIL (double bill show)
Perron55 | Venlo
Entree: € 12,50 (excl. servicekosten)
Kaartverkoop via www.perron55.nl, de kassa van Perron55 en Sounds in Venlo.

www.rueroyalemusic.com