Line-up Songbird Festival bijna compleet

11-09-2013 @ 21:40

Met de bevestiging van nog eens 24 acts is het programma van de derde editie van het Songbird festival bijna compleet.

Op zaterdag 23 komen ook Maaike Ouboter, Tangarine, Newton Faulkner, Admiral Freebee (solo), Patrick Lehman, Delv!s, Judy Blank, Sam Amidon, Rae Morris en Sivu naar de Rotterdamse Doelen. Ook is een van de zalen het Rotterdams Songwriter Café te vinden, waar in samenwerking met de Popunie, Frank Goverts, Dion Roman, Lula Bir, Wolf in Loveland en Delouise optreden.

Het programma van zondag 24 november is uitgebreid met James Vincent McMorrow, Carice van Houten, Jacqueline Govaert, Angela Moyra, Chloe Black, Jack Savoretti, Jett Rebel, Marcus Foster, Rilan & The Bombardiers, Norma Jean Martine, Orlando, When We Are Wild en Ladies of the Lowlands (Qeaux Qeaux Joans, Kris Berry, Yori Swart, Fridolijn van Finn Silver, Celine Cairo, Cato van MY BABY, Sofie Letitre en Lavalu).

Het Songbird festival is een festival dat richt zich op popliefhebbers die houden van liedjes. Na twee uitverkochte eendaagse edities, vindt het festival nu op twee dagen plaats. Het festival besteedt ruim aandacht aan singer/songwriters in een genre dat ook wel met young adult contemporary wordt aangeduid. Tijdens Songbird verandert De Doelen in een intiem indoor festival met een programma in zes zalen. Alle artiesten spelen een volledige set. De meesten met band, maar sommigen in speciale samenstelling.

Eerder werden al Maria Mena, Alain Clark,Tom Odell, Matt Simons, Mads Langer, Valerie June, Chris Ayer, Tessa Rose Jackson, Christel Alsos, Tim Christensen, Miss Montreal, Niels Geusebroek, Lewis Watson, Alex Vargas en Colin Macleod en de winnaar van het tv programma van De Beste Singer-Songwriter Michael Prins aangekondigd. Op een later moment zal aan beide dagen nog een naam worden toegevoegd.

SONGBIRD FESTIVAL

Zaterdag 23 november 2013
Aanvang: 17.00 uur

Zondag 24 november 2013
Aanvang: 16.00 uur

De Doelen – Rotterdam
Dagkaart: € 42 (excl. servicekosten)
Passe-partout: € 80 (excl. servicekosten)
Vogelnestjes (hotelovernachting incl passe-partout en ontbijtconcert voor twee personen): va € 275