Hiphop acts Apollo Brown en Guilty Simpson naar Amsterdam

11-09-2013 @ 21:19

Op zondag 20 oktober komen producer Apollo Brown en rhyme slayer Guilty Simpson voor een exclusieve show naar de Melkweg in Amsterdam.

Apollo Brown is een veelgevraagd producer uit Detroit vanwege zijn talent om op succesvolle wijze de traditie van klassieke, op samples gebaseerde hiphop toch vernieuwend te laten klinken. Het album ‘Clouds’ uit 2011 betekende de grote doorbraak voor Brown. Hiermee bewees hij dat hiphop meer is dan "money and bling bling". Ook zijn samenwerkingen met o.a. OC (Trophies uit 2012), Hassaan Mackey, Boog Brown, Danny Brown, Finale, Invincible, Paradime, Kam Moye a.k.a. Supastition en Little Brother hebben hem geen windeieren gelegd.

Guilty Simpson is één van de meest technisch bekwame en consistente rappers en heeft de laatste jaren naam gemaakt met zijn brutale versie van gangsta rap. De uit Detroit afkomstige Simpson werkte samen met o.a. Jay Dee, Sean Price en Black Milk en verwierf bekendheid met de albums ‘Ode To The Ghetto’ en ‘O.J. Simpson’ (in samenwerking met Madlib).

In 2012 hebben Brown & Simpson de krachten gebundeld en samen het album ‘Dice Game’ uitgebracht via het label Mello Music Group. ‘Dice Game’ brengt direct wat je verwacht van het duo: het album bevat de voor Apollo Brown kenmerkende classic soul-samples, zware bassen en slepende drums. Guilty Simpson maakt het geheel compleet met zijn rauwe, ongepolijste en autobiografische raps. Kortom, een album van de hoogste kwaliteit vol hiphop zoals hiphop bedoeld is.

Zondag 20 oktober belooft een memorabele avond te worden voor de liefhebbers van de betere hiphop, zorg dat je erbij bent!

Zondag 20 oktober 2013

APOLLO BROWN & GUILTY SIMPSON + support act Torae

Melkweg – Amsterdam

Entree: € 16,- (excl. servicekosten en lidmaatschap)

Kaartverkoop start donderdag 12 september om 10.00 uur via www.melkweg.nl, www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen.

www.mellomusicgroup.com/pages/apollo-brown

www.guiltysimpson.com