Broeder Dieleman tekent bij Snowstar Records

02-09-2013 @ 15:36

Zeeuwse liedjessmid kondigt nieuwe muziek, filmsoundtrack en tour aan

Nederland heeft al voorzichtig kennis kunnen maken met de Zeeuwstalige folk van broeder Dieleman; kleinzoon van Jan Bakker, laatste smid van Spui. Al jaren verheugde hij huiskamers en podia in Zeeland met liedjes vol zonde en zaligheid, met op de achtergrond altijd het Zeeuwse landschap, bezongen als een oord vol mystiek. Dit leidde het afgelopen jaar tot een eigenzinnig album dat Dieleman's lokale verhalen tot ver buiten de Zeeuwse grenzen bracht.

Utrechts indielabel Snowstar Records (o.a. I am Oak, Kim Janssen) brengt nu zowel broeder Dieleman's debuutalbum 'Alles is ijdelheid' als zijn nieuwe EP 'Klein Zieltje' uit. "Snowstar Records is een label dat runt op liefde voor muziek en gemeenschapszin. Daar hou ik van" verklaart Dieleman.

Op de EP, die 12 oktober op vinyl uitkomt, diept broeder Dieleman zijn Zeeuwse roots verder uit. Op de ene kant interpreteert hij twee mondeling overgeleverde liederen die in de jaren 60 voor het radioprogramma 'Onder de groene linde' zijn opgenomen in Zeeuws Vlaanderen. Op de andere kant staat o.a. het lied 'Land van verandering', afkomstig van de soundtrack die broeder Dieleman samen met Pim van de Werken schreef voor de gelijknamige documentaire over West Zeeuws-Vlaanderen en zijn inwoners. De film gaat in september in premiere op het Film By The Sea Filmfestival in Vlissingen en werd door Kimmofilms gemaakt in opdracht van het Zeeuws Museum.

Het album 'Alles is ijdelheid' verschijnt op 19 september, met als toegift twee nieuwe bonustracks.

Pers over 'Alles is ijdelheid':
"Een klein mirakel" - NU.nl
"Een bijzonder talent" - Parool
"balsem voor de ziel" - Nederlands Dagblad

Ter promotie van beide releases zal broeder Dieleman de komende maanden vele podia aandoen:
06 t/m 08-09 Into The Great Wide Open, Vlieland
19-09 Paradiso, Amsterdam
21-09 Zaal onder de Toren, Wissenkerke
24-09 Rotown, Rotterdam
12-10 st. Janskerk, Utrecht
16-10 Merleyn, Nijmegen
24-10 De NWE Vorst, Tilburg
23-11 Explore the North, Leeuwarden
21-12 t Beest, Goes
22-12 Ekko, Utrecht

Beluister nieuw lied ‘Dankt dankt’ hier

https://twitter.com/BroederDieleman
http://www.broederdieleman.com