Topcomedian Bill Burr voor het eerst naar Nederland

03-07-2013 @ 19:21

De uitzonderlijk getalenteerde Amerikaan Bill Burr, die aan de vooravond van zijn internationale doorbraak staat, speelt op donderdag 5 december in De Meervaart in Amsterdam. 

Bill Burr is een van de meest gerespecteerde comedians uit de VS. Hij wisselt op een heel eigen manier serieuze onderwerpen af met alledaagse situaties, intelligente gedachtes volgen razendsnel op schijnbaar simpele observaties, allemaal verpakt in messcherpe en enorm grappige comedy. Bill Burr weet als geen ander je mee te nemen in zijn unieke wereld. De stand-up comedian brak door met zijn rol in het tweede seizoen van Chapelle's Show. Sindsdien vragen David Letterman, Conan O'Brien en Jimmy Fallon hem regelmatig in hun Late Night shows. Inmiddels heeft Bill Burr drie specials gemaakt, waarvan er twee door Comedy Central zijn uitgezonden. Zijn meest recente special ging in augustus bij Netflix in première.

Hoewel Bill Burr vooral stand-up comedian is, acteert hij ook in diverse films en series. Zo speelde hij rollen in Stand-up Guys (met Al Pacino en Christopher Walken), Breaking Bad, New Girl en Kroll Show (te zien op Comedy Central). De comedyliefhebber kent Burr ook van zijn populaire podcast. Bill's Monday Morning Podcast is een van de meest gedownloade comedypodcasts ter wereld.

Bill Burr geniet veel aanzien bij andere comedians in binnen- en buitenland. Louis CK, met wie Burr regelmatig wordt vergeleken, vindt Burr een "great comic". Maar ook in Nederland zijn veel comedians erg enthousiast over zijn komst. Ronald Goedemondt zegt over Bill Burr: "hij is een verhalenverteller met heerlijk zwarte humor. Een aanrader!" Ook Stefan Pop kan ook niet wachten tot Burr naar Nederland komt: "Bill Burr is de enige comedian waarvoor ik iedere week opnieuw YouTube afstruin op zoek naar nieuwe filmpjes."

Bill Burr over onder meer nerds en Apple tijdens een Comedy Central gala

Bill Burr over gold-diggers

BILL BURR

mogelijk gemaakt door, Mojo, [PIAS] Comedy en Comedystation
Donderdag 5 december 2013
De Meervaart - Amsterdam
Entree: €30,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.15 uur

http://billburr.com/