30ste editie van Bluesrockfestival in Tegelen

02-07-2013 @ 16:46

De 30 en dus jubileumeditie van het jaarlijkse Bluesrockfestival van Tegelen kent weer een vertrouwd aantrekkelijk en gevarieerd programma.

Afsluiter is het Engelse THE HOAX. Na een break van ruim 13 jaar dit jaar weer bij elkaar om een handvol shows te doen in Europa. Gezien de reputatie van de band een garantie voor een spectaculair einde van het festival.

Met zijn zesde optreden op het Bluesrock Festival is GUY FORSYTH allang geen onbekende meer. De rijke americana- en roots sound van de Texaan is al jaren een gevestigde waarde in de blueswereld.

Na vijfentwintig jaar samenwerking met de in 2011 overleden blueslegende Harry ‘Cuby’ Muskee, komt gitarist Erwin Java met KING OF THE WORLD. Samen met Fokke de Jong, Ruud Weber en Govert van der Kolm vormen zij een Nederlandse blues & roots-groep van formaat.

De uit Chicago afkomstige zanger- gitarist KHALIF WAILIN’ WALTER  staat bekend om zijn unieke stijl van ‘ass-shakin’ ‘boogie blues’. Walter was jarenlang te horen en te zien in de band van Lonnie Brooks, hij stond diverse malen op het Chicago Blues Festival en begeleidde BB King's dochter Shirley.

Het rockende trio THE PERPETRATORS balanceert op de grens van harde blues, hillbilly, country en punkritmes. Hun liefde voor old school blues wordt gemixt met zwaardere invloeden als AC/DC en Led Zeppelin.

JAIMI FAULKNER  is een jong Australisch multi talent en zal zeker niet lang onopgemerkt blijven. Slechts gewapend met zijn gitaar, footstompboard en zijn stem gooit Faulkner blues, soul, folk en pop in een blender en mengt het tot een hele eigen stijl.

De bijdrage van Stichting Popmuziek Limburg is dit jaar de Guy Smeets Band. De band is begin dit jaar geformeerd rondom het jonge gitaartalent Guy Smeets (1998). Ondanks zijn jonge leeftijd speelde hij al menig café in het Zuiden van het land plat.

De organisatie is een samenwerking tussen Buro Pinkpop en Mojo Concerts. Kaarten kosten in de voorverkoop € 35,00 (excl. € 3,00 servicekosten) en indien voorradig aan de dagkassa € 45,00.  De voorverkoop start maandag 1 juli via www.ticketmaster.nl, 0900-3001250 (0,45 cpm) en de bekende voorverkoopadressen. Ook voorverkoop in Venlo: Sounds, Sittard: Music Machine, Tegelen: Café de Witte en Music Store, Geleen: Buro Pinkpop, Heerlen: Satisfaction en in Oost Souburg: Pedaal Produkties.

De eerste editie van het festival in 1984 werd opgedragen aan de in dat jaar overleden Bluespionier Alexis Korner. In de edities die volgden passeerden meer dan 66.000 bezoekers de kassa’s van de unieke locatie, vonden er 210 optredens plaats waaronder 5 maal Guy Forsyth en 3 maal Rory Gallagher, Walter Trout, Ten Years After en Julian Sas. In de afgelopen jaren is het festival één van de oudste  en bekendste Bluesfestivals van Nederland geworden. Het festival wordt al sinds de eerste editie ieder jaar georganiseerd in openluchttheater  “De Doolhof” waar regen absoluut geen spelbreker is want het gigantische dak van het theater dient als een paraplu boven de zitplaatsen. Dit dak en het decor van de Passiespelen maken deze locatie dan ook zo uniek.

Kijk voor meer informatie over het festival op www.bluesrockfestival.nl