Han Kooreneef tekent meerjarige overeenkomst met Cloud 9 Music

01-07-2013 @ 23:18

De overeenkomst die Han Kooreneef en Cloud 9 Music zijn aangegaan behelst niet alleen een exclusieve samenwerking voor de komende jaren, en bevat tevens de ruim 600 werken die Kooreneef schreef vanaf het moment dat hij als auteur begon. Hieronder vallen onder andere ‘Zij’ en ‘De Speeltuin’ van Marco Borsato, ‘Stand My Ground’ van Within Temptation en composities voor Alain Clark, Guus Meeuwis, Volumia, Monique Smit en vele andere artiesten.

Deze titels worden momenteel nog geadministreerd door Sony/ATV. Tevens neemt Cloud 9 Music 50 procent over van de werken die Kooreneef componeerde van 2007 t/m 2012, waaronder ‘Een Wereld’ en ‘Los van de grond’ van Jeroen van der Boom, ‘Fail in Love’ en ‘High On Your Love’ van Sharon Doorson, ‘Zo mooi als jij’ van 3JS en tientallen andere hits. De overige 50% werd al uitgegeven door Talpa Music.

Raymond van Vliet (Managing Director van Cloud 9 Music): Han Kooreneef is één van de meest succesvolle componisten van de laatste 20 jaar en een fantastische aanwinst voor onze uitgeverij. Dankzij onze muziekactiviteiten bestond er al een intensieve samenwerking vanwege zijn composities voor onze artiesten Leonie Meijer, Sharon Doorson en 3JS. Het is geweldig dat Han zelf, alsmede zijn back-catalogus, nu aan onze uitgeverij verbonden zijn.

Han Kooreneef: Ik heb voor Cloud 9 Music gekozen, omdat het een bevlogen en actieve uitgever is, die zich -net als ik- met diverse muziekstijlen bezig houdt. Daarnaast hebben ze voor mij met Sharon Doorson en Mischa Daniels al bewezen dat hun markt wereldwijd is.

http://www.hankooreneef.com/

https://www.facebook.com/hkooreneef

https://twitter.com/Cloud9Music