Dave Clarke Presents voor de negende keer in Melkweg tijdens ADE

21-06-2013 @ 20:31

Tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) zal er geen nacht zijn die de ontwikkeling van het techno genre en haar subgenres beter kan samenvatten dan Dave Clarke Presents in de Melkweg. Met techno-pioniers uit de beginjaren, headliners van nu en het geluid van de toekomst heeft de Britse Techno Baron voor deze alweer negende opeenvolgende ADE editie een line-up van wereldformaat samengesteld. Naast Dave Clarke zijn er optredens van Karenn (het live-project van Blawan en Pariah), Agoria, Kenny Larkin, Boddika, Jeff Rushin & Nicole Rosie, Estroe en Mr. Jones.

Sinds jaar en dag host Dave Clarke tijdens ADE in de Melkweg een steevast uitverkochte clubnacht met messcherpe alternatieve dance-programmeringen. De volgepakte en met een fantastische sfeer doordrenkte Melkweg op de vrijdag tijdens de ADE is een waar begrip geworden. Techno-minnend Nederland en de aanwezige internationale professionals en clubbers reserveren deze niet-te-missen nacht dan ook stevig op de uitgaanskalender.

De gasten die de Britse host heeft uitgenodigd zijn opnieuw spraakmakend. Eén van de techno-grondleggers en meest invloedrijke artiesten uit Detroit, Kenny Larkin, werd al in een vroeg stadium beïnvloed door Juan Atkins en Derrick May en wist dit nieuwe elektronische geluid razendsnel op te pikken. Dave Clarke zelf was een van de eerste artiesten die techno in Europa introduceerde, om eind jaren '90 navolging te krijgen van Agoria die met zijn melodieuze en stuwende producties de techno van de 21e eeuw aankondigde.

Momenteel belichaamt de Britse generatie techno producers, die voortkomt uit de UK bass sound, het geluid van de toekomst. Blawan en Pariah (die samen optreden met hun live-project Karenn) en Boddika zijn producers die met avontuurlijke, knisperende maar vooral flink doordenderende techno-releases een nieuw tijdperk hebben ingeluid. De Nederlandse inbreng tijdens deze ADE komt van Jeff Rushin & Nicole Rosie, Estroe en Dave Clarke's productiemaatje Mr. Jones, die samen furore maken onder het alter ego _Unsubscribe_ met hun recentelijke debuutrelease Spek Hondje op het Britse label Houndstooth, een sublabel van het gerenommeerde Fabric.

Tickets voor Dave Clarke Presents tijdens ADE 2013 bedragen 25,- en lidmaatschap is niet verplicht.

www.melkweg.nl

www.daveclarke.com