Johannes Rypma doet Elfstedentocht

12-06-2013 @ 16:51

Johannes Rypma gaat zijn eigen Elfstedentocht doen. Ter gelegenheid van zijn debuutalbum PLAY ME, dat 14 juni verschijnt, doet de Friese zanger maar liefst 11 steden aan om zijn album te promoten.

Johannes Rypma bezoekt de komende tijd de volgende steden: Groningen, Emmen, Sneek, Steenwijk, Hilversum, Amsterdam, Assen, Enschede, Hengelo en Volendam. Hij trapt zijn eigen Elfstedentocht af op 14 juni met een bezoek aan de Mediamarkt in Leeuwarden.

Johannes Rypma over PLAY ME: Ik kan nog steeds niet bevatten hoe snel alles is gegaan. Nog geen jaar geleden gaf ik mezelf op voor The Voice en inmiddels heb ik niet alleen een contract bij de Artist & Company, maar verschijnt nu ook mijn debuutalbum. De afgelopen maanden heb ik samen met producer Gordon Groothedde mogen werken aan dit debuutalbum met rocksongs die helemaal bij mij passen.

Woensdag 12 juni is Johannes Rypma te zien in het Tv-programma Van Der Vorst Ziet Sterren om 20:30 uur op RTL 4.

Naast zijn twee singles ‘Play Me’ en ‘My heart don’t wanna let go’ is PLAY ME een onvervalst rock album geworden o.a. geproduceerd door producer Gordon Groothedde.

Het album bestaat uit twee delen. Het eerste gedeelte van het album bevat naast zijn twee singles ook de door Syb van der Ploeg geschreven Friese versie van ‘Play Me’: 'In libben yn'e Rock & Roll'. Verder bevat het bijdragen van Fluitsma & Van Tijn (Let’s make a memory) en Daniel Gibson (Stupid). De Billy Idol-song ‘Rebel Yell’ werd in een Johannes Rypma-jasje gestoken en is ook te horen op zijn debuut.

Het tweede gedeelte van zijn debuutalbum bevat speciaal voor zijn fans covers uit de live shows van The Voice Of Holland waaronder de top 5-hit ‘When The Lady Smiles’, het Bryan Adams nummer ‘Summer of 69’, ‘How You Remind Me’ (Nickelback) en ‘Sex On Fire’ (Kings of Leon).

Johannes Rypma werd tweede in het laatste seizoen van The Voice of Holland. De 21-jarige Fries tekende een contract bij het muzieklabel Artist & Company, waar ook zijn Voice of Holland-coaches Nick & Simon onder contract staan.

14 Juni is PLAY ME van Johannes Rypma zowel fysiek als digitaal in release.

http://www.johannesrypma.nl/