Amerikaanse R&B-sensatie Ryan Leslie naar de Melkweg

29-05-2013 @ 20:41

Ryan Leslie, de Amerikaanse R&B-sensatie, hitproducer, rapper en multi-instrumentalist, geeft woensdag 30 oktober samen met zijn band een concert in de Melkweg (The Max). 

Leslie, die op zijn 19e al een Harvard-diploma behaalde brak in 2005 door als de man achter Bad Boy Recording artieste Cassie met de hit ‘Me & U’. Daarna maakte hij naam als dé hitmaker in de R&B-wereld. Diverse hits voor grote artiesten als Beyoncé, Jay Z en Britney Spears kwamen van zijn hand.

Ook met zijn zelf uitgebrachte werk, waarbij zijn zwoele, soulvolle stem en stijlvolle raps kenmerkend zijn, is hij absoluut niet onverdienstelijk. In 2009 kwam zijn langverwachte debuutalbum Ryan Leslie uit, wat met hits als ‘Addiction’ en ‘Diamond Girl’ zo’n succes was dat het binnen een jaar tot een tweede album ‘Transition’ leidde. Deze opvolger kreeg zelfs een Grammy-nominatie voor beste R&B-album. Zijn derde full length album ‘Les is More’, werd in oktober 2012 uitgebracht en binnenkort zal zijn allernieuwste album ‘Black Mozart’ uitkomen.

www.ryanleslie.com

https://twitter.com/ryanleslie