De veelzijdige Ben Cramer brengt nieuwe single uit

21-04-2013 @ 22:32

De carriere van zanger, acteur, musical-ster Ben Cramer beslaat inmiddels een periode van bijna 50 jaar!
In 1964 wint hij samen met zijn begeleidingsband een talentenjacht in Amsterdam. Hij wordt ontdekt door zangeres/producer Annie de Reuver. In 1967 heeft hij zijn eerste hit met Zai zai zai, die zelfs de top 10 van de Top 40 weet te halen.
In 1971 scoort hij wederom een hit, met de klassieker: 'De clown'. En in 1973 doet hij voor Nederland mee aan het Eurovisiesongfestival. Terwijl zijn muziekcarriere in de jaren '80 wat afneemt, verlegt hij zijn grens richting het toneel.

Eind jaren 80 start hij bij het bedrijf van Joop van der Ende, en heeft hij een rol in de musical Evita. Gevolgd door de musical Chicago. Tussen 1993 en 1996 speelt hij een hoofdrol in de musival The Phantom of the Opera. Daarna volgen rollen in o.a. Aïda, Belle en het Beest, Chess, Op hoop van zegen.
Tussendoor is hij te zien in de speelfilms De Zeemeerman, Filmpje, Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek, en zijn er gastrollen in de tv-serie Baantjes, Flodder en Spangen.
In 2011 is Ben te zien in de eerste serie Ali B Op Volle Toeren, waarin Fresku van de hit 'De clown' een remake maakt.
Enkele maanden terug kwam Ben Cramer Eddy Zoëy in de studio tegen, die na het horen van het nummer 'Vrijheid blijheid' er graag iets meer mee wilde doen. Eddy wilde een nieuwe aanpak van het nummer en werd besloten om het in een dance-vorm te zetten.  Het resultaat is een prima in het gehoor liggend nummer waarvoor bij de media flink wat belangstelling bestaat.
De single werd zowaar gelanceerd op 3FM bij Coen & Sander.
Een drukket ijd van veel promotie werkzaamhedne breekt aan met o.a.optredens op 24 april bij "Tijd voor Max" tussen 17.30 en 18.15.
Op 3 mei op Radio 5 Nostalgia bij Tineke de Nooij.
Tevens zal Ben op 5 mei te zien zijn in het tv-programma Business Class van Harry Mens en zal daar één van zijn nummers zingen van zijn nieuwe album !
Op 31 mei is Ben hoofdgast bij het SBS6 tv-programma "Bloed, zweet en tranen" .

Ben Cramer: Vrijheid...blijheid
release: 18-04-2013
label: red bullet

http://www.bencramer.nl/
https://twitter.com/BenCramer2012

downloadlink single