Eerste namen 25ste editie Metropolis Festival bekendgemaakt

19-04-2013 @ 16:52

De eerste namen voor de 25e editie van het Metropolis Festival zijn bekend. Op zondag 7 juli 2013 treden tijdens het eendaagse en gratis toegankelijke popfestival in Rotterdam onder anderen op: indiepopsensatie Jacco Gardner, de Amerikaanse alternatieve gitaarband Parquet Courts, en er kan worden gedanst op de beats van de Zuid-Afrikaanse sensatie Shangaan Electro. De komende maanden worden nog zo'n 25 nieuwe bands en acts aangekondigd, waaronder speciale jubileumprojecten.

Eerste namen van het programma

Jacco Gardner (NL)

Zelden ontstond er zo'n hype in de Nederlandse indiepopscene als over de release van Cabinet Of Curiosities, het debuutalbum van Jacco Gardner. Ook internationaal staat Gardner in de belangstelling. Zowel NME, the Guardian als Pitchfork tipten Jacco Gardner als 'Band to watch'. In zijn muziek combineert de ‘self styled neopsych/baroque pop multi-instrumentalist’ klassieke instrumenten met rauwe psychedelische effecten en creëert hiermee een unieke sound.

Parquet Courts (US)

Een van de grootste indiebeloftes van 2013 is het New Yorkse Parquet Courts. "De fijnste aftellen-tot-4-en-niet-lullen-maar-spelen-postpunkband die we in maanden hoorden", aldus Kicking The Habit. Hun nieuwe album Light Up Gold had qua attitude en sound ruim dertig jaar geleden gemaakt kunnen zijn. Parquet Courts combineert het beste van diverse Britse en Amerikaanse (post)punk en rock 'n' rollbands en maakt daar iets eigens van.

Shangaan Electro (SA)

Twee jaar geleden bracht het Engelse label Honest Jon de verzamelaar Shangaan Electro uit. Toen wist ook het westen hoe opwindend de Zuid-Afrikaanse Shangaan kon zijn. Producer/vocalist Richard ‘Nozinja’ Mthethwa had namelijk alle traditionele instrumenten vervangen door razendsnelle ritmes en vurige beats: Shangaan Electro, met een onwaarschijnlijke aantal van 180 beats per minute, was geboren.

Metropolis Festival

Het Metropolis Festival startte in 1988 onder de noemer Poppark met haar eerste editie. Na twee jaar werd het eendaagse festival omgedoopt tot het huidige Metropolis Festival. Een uniek evenement omdat geen enkel gratis festival zich zo specifiek manifesteert met relatief onbekend, maar altijd veelbelovend talent. Veel artiesten krijgen de gelegenheid om, veelal voor het eerst, voor een groot publiek te spelen. Zo stonden ooit de, toen nog onontdekte, acts als The Black Keys, The XX, Interpol, The Strokes en The Vaccines op het podium van Metropolis.

METROPOLIS FESTIVAL 2013

Zondag 7 juli 2013

Zuiderpark, Rotterdam

Gratis entree

Meer informatie over Metropolis Festival via www.metropolisfestival.nl

https://twitter.com/metropolisfstvl