Armin van Buuren kondigt nieuwe wereldtour aan: Armin Only - Intense

05-04-2013 @ 20:14

De eerste single van het album 'Intense' van Armin van Buuren is ‘This Is What It Feels Like’ ft. Trevor Guthrie. Tegelijk met de release van de single kondigt de DJ ook een gloednieuwe wereldtour aan, ‘Armin Only: Intense’. Op 15 november doet de tour de Amsterdamse Ziggo Dome aan.

Door Armin Only: Intense in de Amsterdamse Ziggo Dome neer te zetten, met een capaciteit van 12.000 bezoekers, kiest Armin voor een ruime, maar intieme setting. Het is de eerste show die van de wereldtour is aangekondigd. Met de tour brengt van Buuren een unieke en exclusieve show, gebaseerd op zijn ‘Intense’ album. Fans die een ticket willen bemachtigen kunnen zich inschrijven op www.arminonly.com, waar ze een melding krijgen zodra de pre-sale is gestart.

De Nederlandse DJ, die met zijn aanstaande residency op Ibiza’s Privilege deze zomer en een tweede kindje op komst een drukke priode tegemoet gaan, kondigt ook de officiële tracklist van zijn vijfde artiestenalbum aan. Op ‘Intense’ vindt de luisteraar invloeden terug uit rock, klassiek, progressive, pop en uiteraard trance muziek. Voor het album werkte Armin samen met artiesten als Israëlisch en Grammy award winnende violiste Miri Ben-Ari, het Australisch duo NERVO en zangers als Trevor Guthrie, Emma Hewitt, Laura Jansen en Fiora. Het langverwachte artiestenalbum zal op 3 mei worden uitgebracht.

Een voorproefje op het album is de eerste single, ‘This Is What It Feels Like’, waarmee de Nederlandse dj-duidelijk laat zien dat hij uit zijn comfort zone is gestapt en een bredere sound heeft ontwikkeld. Met spetterende live optredens bij Miami’s Ultra Music Festival en A State of Trance 600 in Madison Square Garden in New York, hebben Armin van Buuren met zanger Trevor Guthrie alle ogen op zich gevestigd. In de officiële videoclip, die deze week meer dan 1 miljoen views genereerde, speelt porno-legende Ron Jeremy een bijzondere gastrol. 

Zowel Armin als Trevor Guthrie waren te gast op 5 april bij DWDD, De Wereld Draait Door, waar door Trevor White een korte akoestische versie van het nummer werd gespeeld.

www.arminvanbuuren.com

twitter arminvanbuuren