Woodkid treedt op met The Kyteman Orchestra

24-03-2013 @ 22:25

De komst van de Franse artiest en clipmaker Woodkid naar Motel Mozaïque was al langere tijd bekend. Nu is ook bekend geworden dat Woodkid en zijn band op Motel Mozaïque bijgestaan worden door een compleet orkest. Dit orkest wordt samengesteld door Colin 'Kyteman' Benders en bestaat deels uit leden van The Kyteman Orchestra. Benders is liefhebber van Woodkid's muziek en video's en wilde graag meewerken aan dit bijzondere project. Woodkid en de orkestleden repeteren in Kytopia, het creatieve bolwerk van Kyteman in Utrecht. Woodkid & Orchestra sluiten op zaterdag 6 april Motel Mozaïque in de Rotterdamse Schouwburg af.

Woodkid
Yoann Lemoine alias Woodkid schiet clips alsof het schilderijen zijn en is verantwoordelijk voor diverse award-winnende video’s. Hij liet in 2011 een verpletterende indruk achter met het visuele meesterwerk voor zijn single Iron, inmiddels zo'n 20 miljoen keer bekeken op YouTube. Ook zijn muziek is zeer bijzonder: donkere, indringende popmuziek waarbij gespeeld wordt met elementen uit zowel electro als filmmuziek. En dan beschikt Woodkid ook nog eens over een diepe bezwerende stem, die regelmatig doet denken aan zowel Antony (and the Johnsons) als Stuart Staples van Tindersticks.

Woodkid’s langverwachte debuutalbum The Golden Age, met daarop de singles Iron, Run Boy Run en I Love You, is deze week verschenen.

Motel Mozaïque & Kytopia
De samenwerking tussen Colin Benders en Motel Mozaïque's artistiek leider Harry Hamelink leverde de afgelopen jaren al diverse interessante projecten op. Niet alleen in Rotterdam, ook op Terschelling waar Hamelink muziekprogrammeur van Oerol is. De rol van Colin was bij nagenoeg elk project anders. Enerzijds vanuit zijn rol als muzikant en leider van zijn eigen Kyteman Orchestra, anderszijds als artistiek leider van Kytopia. Zo schreef hij bijvoorbeeld het muziekstuk Requiem voor een eenmalige voorstelling op een Rotterdamse bouwput, vond Kytopia tien dagen plaats op Oerol en gaf hij onlangs met The Kyteman Orchestra een uitverkocht concert in de Doelen. Dat Colin nu voor het optreden van Woodkid tijdens Motel Mozaïque het orkest samenstelt is de nieuwste vorm in deze samenwerking.

Bekijk een indrukwekkende voorproef van Woodkid met orkest

DAGTICKETS

Behalve passe-partouts biedt Motel Mozaïque de mogelijkheid om dagkaarten voor het festival te kopen. De volgende tickets zijn via de online ticketshop van Motel Mozaïque verkrijgbaar:

Passe-partout 5 & 6 april € 65

Dagkaart vrijdag 5 april € 37,50 (programma tussen 16:00 en 04:00)

Dagkaart zaterdag 6 april € 45 (programma tussen 11:00 en 04:00)

Slaapproject 5 OF 6 april € 25 (inc. ontbijt)

Kijk voor meer informatie over het Motel Mozaïque 2013 Festival op www.motelmozaique.nl

Motel Mozaïque is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. 

https://twitter.com/motelmozaique