Benjamin Herman en eBraam op Jazzdag 2013

20-03-2013 @ 21:09

De Jazzdag, het showcase en netwerkevenement voor jazz in Nederland, heeft de eerste namen bekendgemaakt van het showcaseprogramma dat plaatsvindt op de eerste festivaldag. Een gedeelte van de programmering is bekendgemaakt tijdens de radioshow van Rolf Delfos en Bart Wirtz op Sublime FM en de radioshow van Mijkes Middag op Radio 6.

De eerste namen van het showcaseprogramma zijn BL3NDER, Heleen van den Hombergh, eBraam, Simin Tander Quartet, Benjamin Herman, Miguel Rodriguez, Koffie, Phaedra & Band, Plastik Soldiers. De organisatie van de Jazzdag is aangenaam verrast door het hoge niveau van de inzendingen, en is erg trots op het programma wat zich steeds meer ontvouwt. Meer namen volgen spoedig via de website van de Jazzdag.

Het showcaseprogramma is onderdeel van het festivalprogramma van de Jazzdag, en bestaat uit meer dan 30 acts op 7 verschillende podia in LantarenVenster, Hotel New York en Kantine Walhalla in Rotterdam en is gratis toegankelijk voor publiek.

Alle inzendingen zijn beoordeeld door een commissie bestaande uit toonaangevende professionals uit de jazzsector. Dit jaar werd de keuze gemaakt door Lodewijk Bouwens (voorzitter), Frank Bolder (LantarenVenster / North Sea Jazz Festival), Co de Kloet (NTR / Radio 6), Rolf Delfos (Sena, Sublime FM), Niels Nieuborg (Nort Sea Jazz Club) en Koen Graat (Jazz in Duketown).

Naast het showcaseprogramma biedt de Jazzdag op de eerste festival dag het nieuwe programma Next Generation Jazz waar de beste masterstudenten van de zeven conservatoria hun muziek ten gehore brengen. Tevens zal de winnaar van het Prinses Christina Jazz Concours een optreden verzorgen.

Tijdens de tweede festival dag vindt de European Jazz Competition plaats met aansluitend de 'Celebrate set'. Ook dit festivalprogramma is gratis toegankelijk voor publiek.

oor het conferentieprogramma, dat zowel vrijdag 28 juni als zaterdag 29 juni overdag plaatsvindt, is een inschrijving verplicht. Dit is mogelijk op de website van de Jazzdag via www.jazzdag.nl.

https://twitter.com/Jazzdag