Introducing: Mariecke Borger

13-03-2013 @ 17:55

Op 15 maart stapt Mariecke Borger uit de schaduw en vertelt haar eigen verhaal met haar debuutalbum 'Through my eyes'. Aan het album hebben o.a. Bertolf, de strijkers uit het orkest van Kyteman en audiotechnicus Eelco Grimm meegewerkt. Van jongs af aan kreeg Mariecke thuis veel folkmuziek te horen, van Joni Mitchell tot Neil Young. Toen zij begon met zingen en later hierbij gitaar leerde spelen waren de verwachtingen direct hooggespannen. Mensen als Jonas Pap (o.a. Kyteman), Rikkert Zuiderveld en Rik Elings (Wende Snijders, Metropool Orkest) wilden direct met Mariecke werken, en haar carrière leek in een stroomversnelling te komen.

Ondanks deze geweldige aanbiedingen, haar muzikale opvoeding, het talent en haar prachtige stem verliep haar carrière toch anders. Al voor haar debuut ontstond door deze enorme druk een 'writer’s block' die uiteindelijk jaren als een schaduw over haar heen heeft gehangen.

In de afgelopen vijf jaar heeft Mariecke veel ervaring kunnen opdoen met optreden maar ook met tientallen studiosessies voor diverse artiesten in studio's. Toen ze echter als student verhuisde naar Zwolle begon het verlangen om haar eigen muziek te maken en haar eigen verhaal te vertellen te groeien. De verwachtingen zijn inmiddels wat getemperd maar dit geeft Mariecke juist de rust en moed om haar eigen koers te varen.

Om alles zo 'dichtbij' mogelijk te houden werd vervolgens in de herfst van 2011 de oude vertrouwde woonkamer omgebouwd tot studio. Hier creëren Mariecke en haar band, samen met broer Jan Borger als opnametechnicus, de perfecte bedding voor de kleine maar dromerige 70's sound van Mariecke. De liedjes zitten niet vol met grote woorden en opgeklopte emoties. Nee, het zijn juist de kleine verhaaltjes die in het dagelijks leven zo vaak onopgemerkt blijven. De liedjes komen schijnbaar uit een andere tijd - de jaren '70 invloeden zijn onmiskenbaar.

'Through my eyes' is een volwassen singer-songwriter album geworden die zeker niet zal misstaan in de schappen van de muziekwinkels naast de albums van Gillian Welch, Rosie Thomas en Lisa Hannigan. De eerste single is 'All that I need'

Aan het album werkten o.a. mee: Bertolf (singer/songwriter), de strijkers uit het orkest van Kyteman, Niels Broos (o.a. Pete Philly/Kyteman), Micha Porte (Tim Akkerman), Eelco Grimm (high end audio technicus) en Johan Borger (singer/songwriter)

15 maart verschijnt 'Through my eyes' op Volkoren/Pias

www.marieckeborger.nl

www.facebook.com/marieckeborger