Introducing: The Arkells

18-02-2013 @ 21:26

De Canadese rockband The Arkells hebben elkaar ontmoet toen ze allemaal in Hamilton woonden. Ze maken inmiddels alweer vijf jaar samen muziek. Hun debuutalbum 'Jackson Square' (2008) leverde de band met “Oh, the Boss is Coming!” een top 10 rockhit op de Canadese radio op en dat jaar wonnen ze ook een Juno Award voor “New Band of The Year”.
Daarnaast hebben ze al flink rondgetoerd, waarbij de band ook een aantal shows met grote namen speelden. Zo stonden zo onder andere op het podium bij Metric, Pearl Jam, Girl Talk, Tokyo Police Club, Them Crooked Vultures, Wintersleep en the Starland Vocal Band.

De band scoorde nog een 3-tal radiohits van hun debuutalbum in Canada, t.w.: "Ballad of Hugo Chavez", "Pullin' Punches" en "John Lennon".

Ondertussen werd er ook druk geschreven voor nieuw materiaal van het tweede album. Waarna de band de Bathouse Studios induikt in Kingston. Het resultaat is: "Michigan Left", dat in Canada najaar 2011 verschijnt. Het album levert 3 hits op: "Whistle blower", "Michigan Left", "On Paper"(2012).  In 2012 wint de band een Juno Award voor 'Group of the year'.
De muziek van de band klinkt als een mix van de bombast van Bruce Springsteen, de besmettelijke 80’s R&B van Hall & Oates en de delicate klanken van Spoon. Een unieke sound die we alleen aan the Arkells toe kunnen schrijven.
Arkells is everything that's right about rock music: swagger, energy, passion. Hot damn, Canada has done it again.” Absoultepunk.net

De band bestaat uit: Max Kerman, Mike DeAngelis, Nick Dika, Tim Oxford, Anthony Carone

2012 staat vooral in het teken van veel optreden, zowel in Canada, de VS en ook in Europa. In Europa in het voorporgramma van Billy Talent en Anti-Flag.

http://www.facebook.com/Arkells

http://arkells.ca/

https://twitter.com/arkellsmusic

 

Albumrelease: Michigan Left

Releasedate: 15-02-2013

label: organisation, distr. suburban