Woodkid geeft enige Nederlandse show op Motel Mozaique

17-02-2013 @ 15:54

Ook The Veils spelen op Motel Mozaïque en brengen dat weekend hun nieuwe album uit.

De Franse artiest en ambitieuze videoclipmaker Yoann Lemoine alias Woodkid treedt op zaterdag 6 april op tijdens het Motel Mozaïque Festival. Woodkid's debuutalbum The Golden Age verschijnt op 18 maart. Dit album bevat de succesvolle singles Iron, Run Boy Run en I Love You waarbij Lemoine zelf visuele meesterwerken maakte. De drie video's zijn samen al ruim 23 miljoen keer bekeken op YouTube.

Ook The Veils (NZ/GB) zijn bevestigd voor Motel Mozaïque. De band rondom frontman Finn Andrews keert zeven jaar na hun vorige optreden op Motel Mozaïque terug op het festival, met een nieuw album: Time Stays, We Go. Dit vierde Veils album komt uit op 5 april, de dag dat de band op Motel Mozaïque speelt.

Verder zijn Young Dreams (NO), S O H N (AT/GB), Wild Belle (US), Nick Mulvey (GB) en Night Beds (US) toegevoegd aan het muziekprogramma. Nieuwe beeldende kunstnamen zijn Gyz la Rivière, Télésync, Mapije Fun Design, en Ramsey Nasr: De Dichter draagt voor.

Woodkid

Woodkid is de artiestennaam van Yoann Lemoine, een Franse multi-instrumentalist, zanger, fotograaf en zeer ambitieuze videoclipmaker. Lemoine schiet clips alsof het schilderijen zijn en is verantwoordelijk voor diverse award-winnende video's. Hij liet in 2011 een verpletterende indruk achter met het visuele meesterwerk voor zijn single Iron, inmiddels ruim 18 miljoen keer bekeken op YouTube. Ook bij de singles Run Boy Run en I Love You maakte Lemoine zelf prachtige video's.

Maar het draait niet alleen om zijn clips, ook zijn muziek is zeer bijzonder. Woodkid maakt donkere, indringende popmuziek en hij speelt met elementen uit zowel pop, electro als filmmuziek. Veelzijdige en klassieke melodieën die soms stuwende tribal drums laten horen, terwijl op andere momenten de muziek juist meer neigt naar eigenzinnige singer-songwriterpop. Voor liefhebbers van The Kyteman Orchestra. Woodkid beschikt over een diepe bezwerende stem, te omschrijven als een kruising tussen Tindersticks' Stuart Staples en Antony (and the Johnsons).

Woodkid's debuutalbum The Golden Age verschijnt op 18 maart, op zaterdag 6 april sluit Woodkid Motel Mozaïque in de Rotterdamse Schouwburg af.

The Veils

The Veils brengen in het weekend van Motel Mozaïque hun nieuwe album Time Stays, We Go uit op het eigen label Pitch Beast Records. Het is even stil geweest rond de indierockband van singer-songwriter Finn Andrews, de laatste langspeler Sun Gangs kwam namelijk in 2009 uit. De charismatische Andrews is een muzikant met een stemmige, eigen sfeer. Denk aan een mengvorm van John Cale, Nick Cave en Jeff Buckley. Hij zingt vaak met een flinke dosis drama en schrijft ijzersterke, emotioneel geladen rocksongs.

Kijk voor meer informatie over de nieuwste toevoegingen aan het programma op www.motelmozaique.nl/program/

Motel Mozaïque 2013 Festival

De 13e editie van het Motel Mozaïque festival vindt plaats op vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2013 op diverse locaties in het centrum van Rotterdam. De kaartverkoop is reeds gestart. Eerder was al de komst bevestigd van o.a. John Grant (US), José James (US), Jaga Jazzist (NO) & Sinfonia Rotterdam, Torre Florim & Roos Rebergen: De Tweede Speeldoos (NL), Stornoway (GB), AlunaGeorge (GB) en Daughter (GB), Bryony Kimmings (GB) en Art is a Battlefield.

www.motelmozaique.nl