Jan Smit scoort 18e nummer 1 hit

15-02-2013 @ 20:33

Een ongelooflijk succes en een nieuw Nederlands record voor Jan Smit: met de single "Hoop, liefde en vertrouwen", zet Jan de 18e #1 hit op zijn naam. De nieuwe single is op 1 binnengekomen in de Single Top 100 van de GFK Dutch Charts. De populaire zanger versterkt hiermee zijn erepositie in de lijst van artiesten met de meeste Nederlandstalige nummer 1 hits. Het brengt Smit tevens op de tweede plaats, na The Beatles met 22 #1 hits, in het historisch overzicht van artiesten met de meeste #1 hits in de Nederlandse hitlijsten.

"Hoop, liefde en vertrouwen", het liedje dat Jan speciaal voor zijn oudste dochter Fem heeft geschreven, is de vierde single afkomstig van het met platina bekroonde album Vrienden.

De uitgebracht cd-single bevat 3 extra nummers die in 2012 live zijn opgenomen tijdens de Ahoy jubileum concerten: de #1 hits "Altijd daar", "Echte vrienden" (met Gerard Joling) en zowel de live versie als de live clip van het nummer "Hoop, liefde en vertrouwen".

De registratie van de succesvolle Ahoy concerten die Jan in het kader van zijn 15-jarig jubileum heeft gegeven, wordt eind februari uitgebracht op een live dvd en een 2cd + live dvd.

www.jansmit.com