Uniek gastoptreden van Afrojack op pre-Grammy Gala van Clive Davis

11-02-2013 @ 21:53

Afrojack heeft 10 februari een onaangekondigd gastoptreden gegeven tijdens het officiele pre-Grammy gala van muzieklegende Clive Davis in het Beverly Hilton Hotel. Op persoonlijk verzoek van Davis trad de vooraanstaande Nederlandse DJ/producer op voor de ogen van de top van de wereldwijde muziekindustrie, tijdens het gala dat plaatsvond op de vooravond van de uitreiking van de Grammy's.

Afrojack, die zelf in 2011 een Grammy award won voor zijn remix van Madonna's "Revolver" met David Guetta, werd door vijfvoudig Grammy winnaar Clive Davis uitgenodigd om als allereerste Dance artiest ooit op het jaarlijkse pre-Grammy gala de openingsact te verzorgen. Een zeer uniek en eervol moment voor de 25-jarige Nederlander: "Dit is een heel speciale plek om te mogen optreden. Als je ziet welke grootheden eerder op dit gala hebben mogen optreden, en wat voor legendes hier in de zaal zitten, dan is het echt uniek dat Clive Davis me de kans geeft om hier te laten zien wat ik doe. We hebben de show mogen openen en hebben speciaal daarvoor het gala omgetoverd in een kleine club. Het was echt een grote eer dat te mogen doen."

Clive Davis is een van de meest gerenommeerde entertainment ondernemers van de wereld. Zo had Davis grote invloed op carrieres van artiesten als Aretha Franklin, P. Diddy en Alicia Keys en wordt hij gezien als de ontdekker van Whitney Houston. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar organiseert Clive Davis het pre-Grammy gala in samenwerking met de organisator van de Grammy awards; The Recording Academy.

Na zijn optreden op het Clive Davis Gala, was Afrojack zondagavond ook bij de 55ste uitreiking van de Grammy awards in Los Angeles bijwonen.

Voor de lijst met Grammy Award-winnaars klik op deze link