Platina voor Jimi Hendrix op vinyl

04-02-2013 @ 16:03

Producer en conservator van de Jimi Hendrix catalogus Eddie Kramer heeft een Platina award in ontvangst genomen voor de verkoop van meer dan 50.000 Jimi Hendrix LP’s op het Music On Vinyl label.
Het Platina werd 30 januari in de Londense Bag O’Nails Club aan Kramer overhandigd tijdens de luistersessie van het 'nieuwe' Jimi Hendrix album “People, Hell & Angels”, dat binnenkort door Sony Music zal worden uitgebracht.
John Burgers van Sony Music NL maakte van de gelegenheid gebruik om, uit naam van Music On Vinyl, Eddie Kramer te feliciteren met het succes van de Hendrix catalogus op het Nederlandse vinyllabel. Kramer, conservator van de muzikale nalatenschap van Jimi Hendrix en bekend van zijn werk met Led Zeppelin, Rolling Stones, Kiss en Jimi Hendrix, was zichtbaar trots op de Platina award.

Tegelijkertijd met de Sony release van “People, Hell and Angels” brengt Music On Vinyl mono edities uit van de eerste twee Hendrix albums “Are You Experienced” en “Axis: Bold As Love”.

Are You Experienced” zal net zoals het origineel in twee versies worden uitgebracht: de Britse en Amerikaanse variant die voorzien zijn van verschillende albumhoezen en tracklisting.
Releasedatum: 4 maart.

* Are You Experienced =UK MONO= [MOVLP725]
* Are You Experienced =US MONO= [MOVLP724]
* Axis: Bold As Love =MONO= [MOVLP723]

Het label Music On Vinyl heeft sinds 3 jaar een partnership met Sony Music ten behoeve van de exploitatie van vinyl in Europa. In deze periode zijn er meer dan 50.000 albums, op vinyl, verkocht van Jimi Hendrix.

http://www.musiconvinyl.com/

https://twitter.com/MusicOnVinyl