Daniël Lohues met nieuw album op tournee

25-01-2013 @ 16:48

Het nieuwe album van Daniël Lohues is getiteld Ericana’ en is vanaf 8 februari verkrijgbaar. De Ericana-tournee van meer dan 70 voorstellingen vol nieuwe verhalen, songs uit het verleden en verse Ericana nummers, is van februari tot juli in het hele land te horen en te zien. De kaartverkoop is inmiddels van start.

Lohues nam Ericana thuis in Erica op, samen met Guus Strijbosch, Bernard Gepken en Bart Wagenmakers, de musici waar hij ook ‘Hout Moet’ en ‘Gunder’ mee opnam. Een album maken in zijn eigen voorkamer wilde Lohues al langer doen. Dichtbij moest het zijn en dichtbij is het geworden. Tot diep in de nacht met vrienden bij z’n eigen houtkachel verse songs spelen en opnemen was een droom die nu uitgekomen is. Een bijzonder album is het resultaat. Een tijdsdocument. De unieke sfeer van musicerende vrienden in een huis op het platteland, spat er van af. “De liedjes over dichtbij, over vrienden en onbekenden en mezelf” zegt Daniël over zijn nieuwe pennevruchten.

Het is een album vol songs over thuiskomen, vrijheid, liefde en de natuur. Liederen met troost en begrip. Maar ook nummers vol typische, relativerende, Lohuesiaanse humor.

Voor meer informatie kijk op http://www.lohues.nl