Tweede album The Mad Trist heet Animals & Acrobats

23-01-2013 @ 21:51

Naast zachte g’s, vlaaien en carnaval heeft Limburg nog een kenmerk, Rock ’n Roll! Onmiskenbaar Rock ’n Roll is de Maastrichtse band The Mad Trist. Met de release van het debuut ‘Pay The Piper’ uit 2010, wekten ze veel nieuwsgierigheid en stonden ze in een uitverkochte Paradiso, op Noorderslag, Paaspop, Dauwpop, en op vele andere festivals. Zelfs het Franse festival Europavox boekte The Mad Trist, wat de band Europees introduceerde. Torre Florim van de Staat produceerde het debuut en de signatuursound was hier duidelijk op te horen. Nu is het tijd voor een nieuw album, met ook nieuwe bandleden, met daarbij een vernieuwde sound.

Op 8 maart brengt The Mad Trist het nieuwe album ‘Animals & Acrobats’ uit, met opvolgend een eerste tour door Nederland. Eric Corton reageerde als volgt bij het horen van ‘Animals & Acrobats’: “Het beest danst je als een acrobaat tegemoet door de duistere sterrennacht van 12 nieuwe songs die je betoveren met heldere vocalen, dampende drums, schurende baspartijen, wervelend gitaarwerk, zwevende koortjes en soms bijna religieus klokgeluid”.

Na de release van 'Pay The Piper' en de lange rit van live-optredens had de band veel zin om weer te beginnen aan nieuw werk. Op dat moment besloten drummer Daan Koene en bassist Luc Hameleers andere wegen in te slaan en werd er een verse ritmesectie aangemeten. De komst van Roy Moonen (drums) en Ed van Hees (bas/toetsen) gaf de band een extra impuls om haar sound te laten passen bij de nieuwe band en het verder te ontplooien. In de gloednieuwe MoonStudio van Wouter Budé vond de band de juiste ingrediënten om het tweede album vast te leggen. De opzwepende sexy sound is er nog altijd, dit keer met een nóg sterker eigen geluid!

The Mad Trist bestaat sinds 2005, bandleden zijn:

Arthur von Berg - zang, gitaar     
Jan Franzen - gitaar, zang     
Luc Hameleers - gitaar     
Roy Moonen - drums
Ed van Hees - basgitaar, toetsen

Live data:

29 maart 2013: Utrecht, Ekko

30 maart 2013 Tilburg, 013

05 april 2013 Maastricht, Muziekgieterij

06 april 2013 Groningen, Simplon

19 april 2013 Hengelo, Metropool

http://www.themadtrist.com/

https://twitter.com/TheMadTrist