Nieuw album Death Letters + tour

22-01-2013 @ 14:19

Post-rock band Death Letters levert na hun lange “Post-Historic” tour, door grote delen van Europa en de VS, op 22 februari een nieuw album af. Dit derde album is getiteld “Common Prayers”. De hardcore en postrock razen ook op dit derde album met de snelheid van een op hol geslagen achtbaan om de oren, maar biedt ook nog meer variatie, melodie en dynamiek.

Het verhaal van “Common Prayers” is een bijzondere, een soort thema-album tegen wil en dank. Begin 2012 liep frontman Duende Ariza Lora een tweedehands winkeltje binnen om vervolgens zijn oog te laten vallen op een klein rood gebedsboekje met een gouden kruis erop en met op de zijkant in gouden letters “Common Prayer” en “Orlene Adams Hill”. Hij kocht het en raakte in de ban van het boekje en zijn vorige eigenaresse. “Common Prayers” is dan ook opgedragen aan deze mystrieuze dame. “Dit albumt is een diepgaande discussie tussen mij en haar”, aldus Duende zelf. Het album is door de frontman zelf geproduceerd en door Jochem Jacobs (Textures) opgenomen en gemixt.

In een tijd waarin alles snel en vluchtig moet, heeft het vorige album van Death Letters, “Post-Historic”, een lange adem gehad. Niet alleen in Nederland werd de band goed opgepikt, ook in het buitenland bleef de band niet onopgemerkt. De band tourde door grote delen van Europa en de VS. Daarnaast bracht het label van de drummer van Therapy? “Post-Historic” in de UK onder de aandacht en werd het album uitgebracht in Duitsland via Redfield Records. De band mocht in 2012 in het voorprogramma van Anneke van Giersbergen in de UK optreden, in Duitsland o.a. enkele optredens samen met Face Tomorrow.

Live:
15 maart Dordrecht, Bibelot
24 april Amsterdam, Paradiso
25 april Arnhem, Luxor Live
27 april Utrecht, Ekko
28 april Rotterdam, Rotown

http://www.deathletters.net/

https://twitter.com/DeathLetters

'Nomadic Childhood' => check