Tweede album Tenement Kids

08-01-2013 @ 14:38

Bloed, zweet en tranenrock, zo typeerde LiveXS het Utrechtse Tenement Kids in 2008 na de release van hun debuutalbum We’ve All Been Down. Vier jaar later valt er nog steeds niets op die omschrijving af te dingen, maar heeft het geluid van de band een verfrissende groei doorgemaakt. Invloeden uit blues, soul, southern- en classic rock slopen langzaam de nieuwe songs binnen, waarmee de sound evolueerde tot een avontuurlijker, muzikaler en eigenzinniger geheel.

5 oktober is het tweede album van Tenement Kids uitgebracht bij Suburban Records. De band ging de studio in met producers John Morand (The Black Crowes, Sparklehorse, Lamb Of God) en Sven Lens (Willie Nelson, Snoop Dogg, Nelly Furtado). De weg er naartoe was een intensieve, zowel wat betreft het schrijven van nieuwe songs als qua shows. Zalen als de Melkweg, Paradiso, 013 en Effenaar werden aangedaan als supports van onder meer The Gaslight Anthem, Alkaline Trio en The Living End. Ook speelde Tenement Kids op festivals als Groezrock, Paaspop en Huntenpop. Mooie shows voor een band met wortels in de punkrock, maar de honger naar nieuwe muzikale paden bleef groeien.

Waar die weg uiteindelijk toe leidde is te horen op het self-titled Tenement Kids, het tweede album van de band, waarop invloeden doorklinken van Bruce Springsteen, The Allman Brothers en Lynyrd Skynyrd. Authentieke rock met een broeierige zweem americana, waarmee Tenement Kids een plek opeist tussen bands als The Gaslight Anthem, Drive-By Truckers en The Hold Steady.

www.tenementkids.com

http://www.facebook.com/tenementkids