Buma Zilveren Harpen 2012 voor Laura Jansen, Django Wagner en Afrojack

25-11-2012 @ 17:46

Laura Jansen, Django Wagner en Afrojack zijn dit jaar de winnaars van een Buma Zilveren Harp. Auteursrechtenorganisatie Buma heeft deze aanmoedigingsprijs 22 en 23 november in RTL Boulevard uitgereikt. Buma Cultuur directeur Frank Helmink. "Zowel Django als Laura hebben laten zien over bovengemiddelde, unieke kwaliteiten te beschikken en hebben wat Buma Cultuur betreft een gouden toekomst voor zich. Django is nu al een van de meestgevraagde artiesten in het Hollandse genre en Laura is niet alleen een begenadigd zangeres, maar ook een uiterst creatief componist."
Afrojack heeft in Orlando een Zilveren Harp in ontvangst genomen, de aanmoedigingsprijs voor jongere kunstenaars die hebben bijgedragen aan de promotie van muziek en teksten van Nederlandse componisten en tekstdichters.
Voor BUMA-directeur Frank Helmink is het duidelijk waarom Afrojack (Nick van de Wall) een Zilveren Harp verdient: "Wat Nick bijzonder maakt, is dat hij met zijn volledig eigen geluid al uitermate succesvol is, maar dat hij volgens ons nog maar aan het begin staat van een niet voor te stellen carrière."
"Mede door hem breekt dance, en daarmee voor een groot aantal Nederlanders een nieuwe grote markt, door in de VS. Met deze Harp willen we Afrojack aanmoedigen door te zetten, hij is met zijn inzet mede verantwoordelijk voor het succes van vele anderen."

De Buma Zilveren Harp is een door Buma Cultuur als aanmoedigingsprijs ingestelde onderscheiding voor jongere kunstenaars die op bijzondere wijze hebben bijgedragen aan de promotie van muziek en teksten van Nederlandse componisten en tekstdichters. De prijs is dan ook niet alleen bedoeld als aanmoediging voor de muzikanten zelf, maar ook voor degenen die hen willen helpen hun verdere carrière zo goed mogelijk en succesvol mogelijk voort te zetten.
http://www.bumacultuur.nl/

https://twitter.com/bumacultuur