Joe Cocker kondigt nieuwe Europese tour aan: Fire It Up

24-10-2012 @ 23:30

Joe Cocker, vermaard om zijn unieke stemgeluid en gedreven zangstijl, gaat weer op tournee in Europa en doet daarbij 35 arena's/grote locaties aan. Op vrijdag 10 mei 2013 staat hij in de Heineken Music Hall in Amsterdam en op zaterdag 11 mei 2013 staat hij in het Klokgebouw in Eindhoven.

Na het succes van zijn platina album Hard Knocks is Joe Cocker inmiddels weer de studio ingedoken met producer Matt Serletic om een goede opvolger te maken. Op het album komen klassieke soulnummers, grootse powerballads en high-energy nummers zij aan zij te staan. "Een album maken", zegt Joe Cocker, "is een beetje als een schilderij maken. Je weet dat je twaalf songs hebt en het gaat om de kleur... Ik hou er niet van als alles dezelfde sfeer heeft."

Live optreden heeft wat Joe Cocker betreft altijd een integraal onderdeel uitgemaakt van zijn werk en hij heeft er altijd intens van genoten. Op zijn vorige wereldtournee speelde Joe Cocker voor uitverkochte arena's in Europa, het Midden-Oosten en (voor het eerst) Zuid-Amerika. De fans kunnen dankzij deze nieuwe Europese tour voor het eerst nummers van Fire It Up horen spelen, plus natuurlijk klassiekers als You Can Leave Your Hat On, Unchain My Heart en Up Where We Belong.

Joe Cocker is al meer dan 40 jaar actief in de muziekindustrie en nog steeds een van de meest populaire en succesvolle artiesten ter wereld. Van zijn 22 studioalbums zijn er vele platina geworden, hij heeft Grammy Awards, Golden Globes en Academy Awards gewonnen, en hij is 'Officer of the Most Excellent Order of the British Empire' (OBE), een Britse koninklijke onderscheiding. Met andere woorden: Joe Cocker is een levende legende.

JOE COCKER - FIRE IT UP TOUR 2013

10 mei 2013 - Heineken Music Hall - Amsterdam
11 mei 2013 - Klokgebouw - Eindhoven
Entree: € 49,- (excl. servicekosten)

http://www.cocker.com/