Il Divo met Greatest Hits naar Ziggo Dome

22-10-2012 @ 22:20

Een half jaar na het laatste concert van Il Divo in Nederland kondigen de vier zangers aan opnieuw naar Nederland te komen. Op vrijdag 29 maart 2013 staat Il Divo met een Greatest Hits concert in de Amsterdamse Ziggo Dome. Il Divo wordt tijdens de Europese tournee vergezeld door de populaire klassieke-crossover zangeres Katherine Jenkins

Het internationale kwartet Il Divo (afkomstig uit Spanje, Zwitserland, Frankrijk en Amerika) is sinds de oprichting 2003 uitgegroeid tot 's werelds belangrijkste klassieke crossover band. Het succesverhaal van Il Divo is slechts door een paar andere nieuwe acts geëvenaard de afgelopen jaar. Dat is te danken aan het magnifieke stemgeluid van het viertal en hun unieke opera-arrangementen. Het geeft echter ook aan dat mensen over de hele wereld de muziek van Il Divo en de manier waarop het door hen gebracht wordt, omarmen. Inmiddels heeft het zangkwartet meer dan 25 miljoen albums verkocht en ruim 150 gouden en platina awards in ontvangst mogen nemen. Op 23 november verschijnt het Greast Hits album van Il Divo en alweer een jaar geleden is de tot dan toe meest recente album van Il Divo uitgekomen, getiteld 'Wicked Game'. Hierop staat onder meer een emotionele versie van Roy Orbisons 'Crying', een schitterend nummer geïnspireerd op Samuel Barbers 'Adagio for Strings' genaamd 'Dove L'Amore' en een aangrijpende bewerking van het titelnummer. Op 29 maart staat Il Divo in de Ziggo Dome op de planken met een Greatest Hits show, waarbij het publiek uitgenodigd wordt voor een muzikale reis door een visueel landschap met daarin de perfecte mix van moderne opera, theater en live muziek.

Gedurende deze muzikale reis wordt Il Divo bij enkele nummers vergezeld door de succesvolle zangeres Katherine Jenkins. De uit Wales afkomstige Jenkins, afgestudeerd aan de Royal Academy of Music, werd in 2003 wereldwijd bekend toen ze in de Westminster Cathedral zong ter ere van het zilveren jubileum van Paus Johannes II. Vanaf dat moment ging het hard met de zangeres. In zowel 2005 als 2006 ontving ze de Classic Brit Award voor Album van het Jaar en dit jaar eindigde ze op de tweede plaats van de Amerikaanse versie van Dancing with the Stars. Tussen haar activiteiten als model en haar optredens door, steunt Katherine Jenkins vele goede doelen. En op vrijdag 29 maart staat ze op de bühne tijdens de Greatest Hits show van Il Divo in Amsterdam.

Meer informatie over het concert van Il Divo en Katherine Jenkins is te vinden in het internationale persbericht.

IL DIVO - GREATEST HITS & KATHERINE JENKINS

Vrijdag 29 maart 2012
Ziggo Dome, Amsterdam
Entree: € 52,-, € 58 en € 64,- (exclusief servicekosten)
Hot Ticket: € 205,- (exclusief servicekosten)
Meet & Greet: € 324,- (exclusief servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

http://www.ildivo.com/us