The Gathering kondigt Disclosure-tourdata aan

03-10-2012 @ 22:38

Onlangs heeft The Gathering het gloednieuwe album ‘Disclosure’ uitgebracht. ‘Disclosure’ en de eerste single ‘Meltdown’ zijn zeer goed ontvangen door de media en fans. In de eerste maanden van 2013 zal The Gathering de tracks van ‘Disclosure’ voor het eerst live spelen op de Nederlandse podia w.o.

Vrijdag 18 januari 2013 - Amstelveen - P60
www.p60.nl

Zaterdag 19 januari 2013 - Oss - Groene Engel
www.groene-engel.nl

Vrijdag 22 februari 2013 - Hilversum - Vorstin
www.devorstin.nl

Zaterdag 23 februari 2013 - Hoofddorp - Duycker
www.duycker.nl

Vrijdag 1 maart 2013 - Eindhoven - Dynamo
www.dynamo-eindhoven.nl

Zaterdag 2 maart 2013 - Bergen op Zoom - Gebouw-T
www.gebouw-t.nl

'Disclosure’ is alweer het tiende studio album van de band en de tweede release met de Noorse zangeres Silje Wergeland. Met ‘Disclosure’ doet The Gathering de luisteraar wederom versteld staan. Het album bevat een perfecte balans tussen electronische en organische muziek, een mix van pop, symfonische dreamrock, psychedelica, dansbaar, maar onmiskenbaar The Gathering.

Disclosure’ is geproduceerd door gitarist René Rutten terwijl Guido Aalbers (o.a. Coldplay, Muse, Live, Counting Crows) verantwoordelijk is voor de mix. Silje’s zang is in Noorwegen opgenomen door Herbrand Larsen (Enslaved). Naast de cd ‘Disclosure’ zal er nog een EP, alleen op 10-inch vinyl, verschijnen met daarop 4 remakes van nummers die ook op ‘Disclosure’ staan.

Sinds de oprichting 23 jaar geleden, heeft de muziek van The Gathering een constante evolutie doorgemaakt en is de drang om te experimenteren en zich verder te ontwikkelen nooit afgenomen. Zo staan er op ‘Disclosure’ acht nummers die bol staan van de stilistische afwisseling: van dance tot rock, van heavy tot groovend. ‘Disclosure’ kan een nieuw hoogtepunt genoemd worden in de discografie van de band.

The Gathering: Frank Boeijen – keyboards, zang, Marjolein Kooijman – bas, Hans Rutten – drums, René Rutten – gitaar, Silje Wergeland – zang

http://www.gathering.nl

distr.: suburban