Nieuw album van Dennis Kolen: The Years of DK

22-09-2012 @ 22:39

Nederlands best bewaarde geheim: Dennis Kolen. Hij komt uit Rotterdam en heeft zich in de kijker gespeeld bij het grote publiek tijdens de verkiezingen omdat zijn single ‘Take Me Down’ veel is gebruikt bij het RTL4 programma ‘Wat Nederland Kiest’. De single komt van zijn album ‘The Years of DK’.

Dennis begon zijn solocarrière in 2005 met een vliegende start. In het TV programma ‘De Wereld Draait Door’ werd zijn debuutalbum ‘The Jinx’ omschreven als “geweldig mooi” door muziekcriticus Leo Blokhuis. Een paar maanden later tekende Dennis bij het independent label ‘V2 Records’ en bracht in een paar jaar tijd verschillende albums uit. Deze werden zowel in binnen- als in buitenland zeer goed ontvangen. Zijn meest recente album ‘Revolution of the Romantics’ kreeg ook lovende recensies. Het magazine Lust For Life noemde zijn album zelfs een “meesterwerk”.

The Years of DK’ is de zevende solo-album van Dennis en meteen ook zijn meest persoonlijke. Niet dat dat ontbrak aan zijn vorige albums, maar hij heeft nogal wat meegemaakt de afgelopen twee jaar. En dat laat zich horen. In tien aangrijpende songs neemt hij je mee op een muzikale reis langs alle pieken en dalen van zijn leven. Op muzikaal gebied ontbreekt er dan ook niets aan dit album. Dennis laat duidelijk horen dat hij een begenadigd componist, zanger en gitarist is.

Het album ‘The Years of DK’ komt uit op 8 oktober bij V2 Records

https://twitter.com/Dennis_Kolen

http://www.denniskolen.nl/