Paul Carrack ontvangt Gold Badge Award

22-09-2012 @ 21:50

Op 17 oktober a.s ontvangt de Engelse singer-songwriter Paul Carrack van de BASCA (The British Academy Of Songwriters, Composers and Authors) een Gold Badge Award samen met o.a. George Martin en John Williams.

Deze award wordt voor de 39ste keer uitgereikt en gaat ieder jaar naar een aantal personen die in hun een carriere een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de Engelse muziekindustrie.

De prijs komt op een mooi moment in een succesvol jaar; naast de compilatie Paul Carrack – Collected die sinds 14 september is uitgebracht met daarop de nieuwe single “When My Little Girl Is Smiling” (geschreven door Carole King en Gerry Coffin en o.a. een hit voor The Drifters (1962) en Jimmy Justice (in UK in 1962)) Paul Carrack speelt op 3 november in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Paul Carrack heeft een aantal hits in Nederland op zijn naam staan, zoals 'I need you' (1983), 'When you walk in the room' (1987), 'Don't shed a tear' (1987), 'Dedicated' (1990)

Als muzikant heeft Paul een enorme staat van dienst, zo werkte hij samen met als artiesten als Elton John, Van Morrison, Sting, Eric Clapton, Eagles, Roger Waters, Ringo Starr, Simply Red, B.B. King, Mariah Carey, Phil Collins e.v.a. Ook speelde hij in verschillende bands: Ace, Squeeze en Mike & The Mechanics.

Voor meer informatie over deze awards: www.goldbadgeawards.com

http://www.paulcarrack.net/

http://fr.twitter.com/PCarrack