Nick & Simon concert 'Sterker in Carré' box-office succes in bioscopen

14-09-2012 @ 15:44

Vijf dagen voor het concert van Nick & SimonSterker in Carré’ plaatsvindt, is het concert al een groot succes in de Nederlandse bioscopen. In een aantal steden worden zelfs grotere zalen ingezet om de Nick & Simon fans niet teleur te hoeven stellen. Het concert, ter ere van het nieuwe album ‘Sterker’ dat vanaf 21 september in de winkels ligt, vindt woensdag 19 september plaats in Koninklijk theater Carré. Gelijktijdig is het concert live te beleven in maar liefst 55 bioscopen in het hele land. Naast het concert krijgen de bioscoopbezoekers ook een voorprogramma bestaande uit o.a. een registratie van de rode loper, interviews met de aanwezige bekende Nederlanders en een welkomstfilmpje van Nick & Simon.

Exploitant Pathé zet maar liefst 13 zalen in voor het evenement, waaronder ook Tuschinski1. Kyra Kuppens, event manager bij Pathé: "De kaartverkoop van Nick& Simon ‘Sterker in Carré’ is vanaf het eerste moment fenomenaal".

Bioscoop Cinemec in Ede heeft ook haar grootste zaal gereserveerd voor dit evenement. Deze zaal telt 800 stoelen, die inmiddels zo goed als uitverkocht zijn. In Cinemec vinden regelmatig live registraties van concerten en balletvoorstellingen plaats. Maar niet eerder liep de kaartverkoop van een live concert zo goed.

Het concert in ‘Sterker in Carré’ zelf ging 11 mei 2012 in de verkoop en was binnen een halfuur uitverkocht. Vele fans waren teleurgesteld dat zij achter het net visten. Daarop werd besloten om het concert ook live in de bioscopen te brengen.

'Sterker' van Nick & Simon is alweer het vijfde album van Nederlands bestverkopende artiesten. Al hun eerdere albums hebben minimaal de dubbelplatina status behaald. ‘Sterker’ ligt vanaf 21 september 2012 in de winkels.

http://www.nickensimon.nl/

https://twitter.com/nickensimon