NL: Johnny Gold single ode aan Eddy Wally

21-08-2012 @ 21:51

Toen de fameuze Belgische smartlappenkoning Eddie Wally bekend maakte te stoppen, dacht de nederlandse zanger Johnny Gold terug aan die gedenkwaardige ontmoeting ergens eind jaren '90 waarin Eddie te kennen gaf dat hij hier in Nederland nog nooit zo'n plesante artiest was tegengekomen als Johnny Gold. Na het uitspreken van de wederzijdse complimenten ging het gesprek al snel over één van de de mooiste liedjes die hij als gerespecteerd artiest uit Belgie, bijna altijd bracht als hij weer een optreden deed ... “Jou herken ik met gesloten ogen”, in de zestiger jaren door muziekproducer Johnny Hoes in Duitsland opgemerkt, die het vertaalde, en in Nederland liet uitbrengen door het bandje Theo & de Troubadours, wat destijds bij zijn muziekmaatschappij Telstar onder kontrakt stond.

Niet alleen Eddy, maar o.a ook de Vrijbuiters en Bobby Prins namen het in de loop van de jaren op, maar allemaal in het oude orgineel tempo en arrangement dus na de memorabele beslissing van Eddy Wally om zijn micro in de vitrine van het leven te zetten, wist Johnny gelijk wat zijn nieuwe single zou worden …. maar dan wel op een manier zoals alleen Johnny het kan, met respect voor het liedje en zijn uitvoerders maar met een heerlijke feestelijk arrangement, en omgezet naar een bijzonder dansbare uitvoering van deze klassieker !!

De single is weer geproduceerd en gearrangeerd door topproducer Waylon vd Heijden, die aan de basis van het succes heeft gestaan van vele Nederlandse top artiesten, zoals Django Wagner, Frans Duits, Stef Ekkel, Jettie Pallettie, e.v.a.

Als eerbetoon aan de man die de showbizz in België voorgoed heeft veranderd, en door vele duizenden fans ook in Nederland op handen wordt gedragen, blaast Johnny Gold nieuw leven in de hitklassieker uit de zestiger jaren, en net als met zijn vorig jaar uitgebrachte remake van "Samen zijn", kan ook deze uitvoering weleens een stevige hit gaan worden in de feesttenten, zalen en kroegen, in Nederland, maar wellicht ook in Belgie !!!

www.johnnygold.nl

https://twitter.com/DutchJohnnyGold

you tube

release: 31-08-2012

label: vnc music (distr. heartselling)