Minco Eggersman tekent publishing deal in USA via Bandcamp

15-07-2012 @ 11:42

Dit voorjaar is Minco Eggersman (ME) naar aanleiding van zijn nieuwe album RESERVOIRS door Bandcamp uit meer dan honderdduizend aangesloten bands uitgekozen om samen met 40 andere artiesten de eerste Bandcamp–publishing catalogus te vormen. Het gaat hier om een nieuwe tak van de inmiddels grote muziekportal die via haar website muziek direct van de artiest aan de luisteraar verkoopt. De publishing catalogus is in handen van Scott Cresto van Music Alternatives.

Scott Cresto heeft in de afgelopen 15 jaar samengewerkt met artiesten zoals Radiohead, Black Rebel Motorcycle Club, Outkast en Daniel Lanois en zal nu de muziek van ME proberen te ‘syncen’ onder films, reclames, televisieseries en games.

Eerder al werd de muziek van ME buiten de landsgrenzen opgepikt en zo werd hij begin 2012 gevraagd om samen met leden van Depeche Mode, Deep Purple, Bon Iver en vele anderen de inleiding te schrijven van de biografie van Talk Talk, genaamd 'The Spirit of Talk Talk'. Inmiddels weerklinkt het album ook in Amerika aangezien het nummer ‘God's country’ geselecteerd is voor ‘The Prefab Sprout Project’, een ‘ode aan’ – project van diverse Amerikaanse artiesten. Na het verschijnen van HAMDEN nam Bandcamp al contact met ME op, omdat de oprichters erg te spreken waren over zijn muziek. Na de release van RESERVOIRS was er de uitnodiging en het voorstel voor de publishing deal.

Minco Eggersman kwam dit jaar met zijn vijfde solo album uit onder de naam ME. Het album dat de naam RESERVOIRS kreeg is een momentopname van zijn muzikale reis, die hem heeft doen belanden in een eigen, filmische niche. Het is een album dat geïnspireerd is door o.a. David Sylvian en de door Eggersman zeer gewaardeerde David Lynch-serie Twin Peaks. Enkele citaten over het album RESERVOIRS:

OOR: "...een trip richting een betere wereld"

NU.nl: "Een album om je op een regenachtige avond geheel in te verliezen".

HEAVEN: "Een uniek Nederlands album van grote klasse"

Fileunder: "Reservoirs nu al wel te bestempelen als een van de beste Nederlandse albums die dit jaar zullen verschijnen"

www.mincoeggersman.com