Nieuwe single George Michael + optreden in Ziggo Dom op 14 september

29-06-2012 @ 18:47

Exact 30 jaar na 'Wham Rap', de allereerste single van Wham!, brengt George Michael zijn nieuwe single 'White Light' uit. Tijdens het concert in de Ziggo Dome op 14 september brengt de zanger de nieuwe single uiteraard ook ten gehore. Het nummer maakt onderdeel uit van het nieuwe album waaraan de popster werkt. De single is vanaf 13 juli verkrijgbaar als 2-track.

29 Juni is het precies 30 jaar geleden dat ‘Wham Rap’, de allereerste single van Wham!, de Britse hitlijst binnenkwam. Het is dus zeker geen toeval dat George Michael op dezelfde datum zijn gloednieuwe single ‘White Light’ voor het eerst laat horen. Hij kondigde het nieuws aan in een door hemzelf geschreven persbericht, in de openhartige, humorvolle stijl die zijn Twitter-volgers inmiddels van hem gewend zijn:

Hoewel ik weet dat het traditie is in de muziekindustrie om op zo’n moment de honderden miljoenen verkochte albums en het aantal verbroken records te melden, of alle ontvangen awards, wil ik hier gewoon dankjewel zeggen’, schrijft George. ‘Ik ben echt gezegend en ‘White Light is mijn manier om iedereen die deel heeft uitgemaakt van mijn succes te bedanken.

Michael schreef het nummer als dank aan alle mensen die hem steunden, toen hij in 2011 in het ziekenhuis lag met een longontsteking. In een Weens ziekenhuis vocht George voor zijn leven. ‘White Light’ was 29 juni voor het eerst op de Nederlandse radio te horen in het programma Giel op 3FM, en is vanaf 13 juli verkrijgbaar als 2-track.

George Michael's Symphonica tour start weer op 4 september en doet onder meer Oostenrijk, Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland aan. Op dit moment werkt Michael aan een gloednieuw studio-album, zijn eerste album sinds 'Patience' uit 2004. Het nieuwe album wordt dit najaar verwacht.

Symphony 'The Orchestral Tour' was een lang gekoesterde artistieke ambitie van de Britse zanger. Voor deze indrukwekkende show worden nummers uit zijn eigen repertoire maar ook favoriete nummers van andere artiesten bewerkt en opnieuw gearrangeerd voor het symfonieorkest tot een klassiek of zelfs jazzy versie. Onmiskenbaar George Michael, maar in unieke uitvoering.

GEORGE MICHAEL

Symphony 'The Orchestral Tour'
Vrijdag 14 september 2012
Ziggo Dome - Amsterdam
Entree: € € 87, € 79, € 76, € 69 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar via www.livenation.nl.

http://www.georgemichael.com/

https://twitter.com/#!/georgemichael